30.000 LEGO® steentjes gearriveerd in Scheveningen

30.000 LEGO® steentjes kwamen vandaag met een grote LEGO® truck aan op Scheveningen. Het zijn de eerste van drie miljoen steentjes die nodig zijn voor het LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen. Een aantal kinderen uit de buurt namen, samen met Boet Hensen en wethouder Boudewijn Revis, een duik in de berg steentjes. Het was de feestelijke start van het leggen van de steentjes voor de overdekte binnenattractie op de boulevard. Deze eerste vestiging in Nederland opent in het voorjaar van 2020 haar deuren naast SEA LIFE.

Leerzaam en veel plezier

Legoland steentjes
Foto: Ronald Speijer

Het LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen is een creatieve omgeving voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Kinderen worden gestimuleerd om samen te werken, kritisch te denken en probleemoplossend te werken. Naast interactief en leerzaam bezig zijn, staan plezier en veiligheid bovenaan. Deze attractie in Scheveningen krijgt LEGO® speelzones met thema’s, een creatieve LEGO® klas, een bouw- en testgebied, een LEGO® “attractierit”, een 4D-bioscoop en een MINILAND. Er komt een leslokaal voor een masterclass van een LEGO® Meester Model Bouwer en kun je er verjaardagpartijtjes en feestjes vieren. Tot slot is er ruimte voor een grote LEGO® winkel.

Programma ‘de kust gezond’

Scheveningen Lego Discovery centre eerste steentjes
Foto: Ronald Speijer

Wethouder Boudewijn Revis: “De komst van het LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen is fantastisch voor Scheveningen. Het draagt bij het programma “De Kust Gezond” en is weer een stap om Scheveningen de grandeur te geven die het verdient als mooiste badplaats van Noordwest-Europa.”

Lees meer op de website.