40e editie Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen afgelast

De 40e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen is definitief afgelast. Het evenement is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste vrij toegankelijke vuurwerkevenementen van heel Europa. Vanwege deze enorme belangstelling zijn de veiligheidseisen voor het verkrijgen van de vergunning dan ook sterk toegenomen. Foto boven: Richard Mulder.

Al eerder werd bekendgemaakt dat het evenement, waar vorig jaar 400.000 mensen op af kwamen, niet meer in augustus mocht plaatsvinden. Het bestuur van Stichting Internationaal Vuurwerkfestival schreef nieuwe veiligheidsplannen, in samenwerking met gespecialiseerde producenten. Helaas kwam het het bestuur er niet uit met de gemeente. De organisatie kan niet voldoen aan de veiligheidseisen tot het verkrijgen van de vergunning.

Bjorn van Dijl, voorzitter van het bestuur van Stichting International Vuurwerkfestival Scheveningen: “Het bestuur betreurt ten zeerste dat de 40e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen dit jaar niet door kan gaan. Er is zoals ieder jaar ontzettend veel tijd gestoken in het schrijven van veiligheidsplannen en mobiliteitsplannen tot het verkrijgen van de vergunning. Na het indienen van het tweede veiligheidsplan kwam de gemeente met een nieuwe lijst aan feedback en eisen. Zo moesten wij als organisatie de garantie geven voor het aantal bezoekers, wat natuurlijk niet mogelijk is omdat het een open toegankelijk festival is.”

Lees meer over het vuurwerkfestival op de website.