A Symphonic Tribute to Pink Floyd in World Forum

Op zaterdag 15 juni ga ik naar het Congresgebouw, sorry World Forum The Hague, voor The Pink Floyd Sound, het Haags Jeugd Symfonie Orkest en Popkoor Prestige Pro. Een bijzonder concert, namelijk een unieke symfonische tribute aan Pink Floyd.

Gemis aan evenementenlocatie

A Symphonic Tribute to Pink Floyd

Het is voor mij al lang geleden dat ik in het World Forum was. De laatste keer was tijdens The Hague Jazz en daarvoor talloze keren natuurlijk bij North Sea Jazz, toen dat nog een echt Haags feestje was. Met het verdwijnen van de Statenhal, verdween ook de mogelijkheid om echt grote party’s te organiseren. Den Haag mist nu naar mij idee zo’n evenementenlocatie. Met gemengde gevoelens stap ik nu weer het World Forum binnen, maar wel met heel veel zin in dit unieke concert.

Ontroerende en knappe uitvoering

a symphonic tribute to pink floyd

De Limburgse band The Pink Floyd Sound, het Haags Jeugd Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Marcel Geraeds en Popkoor Prestige Pro geven een uniek symfonische tribute aan Pink Floyd. Ook het album ‘Atom Heart Mother’ wordt integraal en volledig gespeeld. Het is geweldig, ontroerend en knap uitgevoerd. De oude PWA zaal is een lastige kolos als het gaat om een goed geluid. De technische crew verdient een schouderklopje en een diepe buiging voor de wijze waarop ze het geluid en licht neerzetten bij een dergelijke grote productie.

A Symphonic Tribute to Pink Floyd

In de hal van het World Forum maakt een expositie van Pink Floyd fans het plaatje compleet. Een heerlijke avond om met heel veel plezier op terug te kijken.

Bekijk meer foto’s op Facebook.