ADO 7e gelijkspel tegen Heracles

Zaterdagavond 29 februari speelt ADO thuis tegen Heracles Almelo. Deze wedstrijd moet ADO winnen. Anders wordt degradatie ontlopen een zeer lastige klus.

ADO fel uit de startblokken

ADO – Heracles kidsvak (foto: Erwin Treebusch)

Aan het begin van de eerste helft gaat ADO tegen Heracles fel van start. Dit levert een aantal kansen op. Vrije trappen van Goossens zorgen ook in deze wedstrijd voor het grootste gevaar op de verdediging van de bezoekers. Stubbs weet er echter geen goal uit de halen met zijn kopballen. En dus staat het na een half uur spelen nog 0-0. In het slot van de eerste helft komt er wat meer dreiging van Heracles. Dessers blijft een gevaarlijke speler. Doelman Koopmans weet echter het doel schoon te houden. En zo staat de 0-0 ook in de rust op het bord.

Kansen op 1-0 in de tweede helft

De ingevallen Summerville is een lichtpuntje, maar verder is de tweede helft van een matig niveau. Toch weet ADO twee grote kansen te creëren. Heracles keeper Blaswich redt een bal die Bogle toch echt binnen moet schieten. Immers heeft later ook de 1-0 op zijn schoen. Helaas is het weer Blaswich die de redder is voor Heracles.

7e gelijke spel

Met de 0-0 tegen Heracles heeft ADO nu 7 keer gelijkgespeeld dit seizoen. En dat is nou net het verschil tussen degraderen of erin blijven. PEC Zwolle heeft net zoveel keer verloren als ADO en een vergelijkbaar negatief doelsaldo. Met 4 keer gelijk staat Zwolle echter veilig op plek 15 met 6 punten meer. Degradatie ontlopen kan nog, maar het wordt met de week onzekerder.