ADO deelt de punten met Willem II

Op zaterdag 23 november speelt ADO een thuiswedstrijd tegen de Tilburgers van Willem II. Een dankbare tegenstander, want de laatste winst van de bezoekers bij ADO in Den Haag dateert van 2008. Dus dit wordt weer een vroeg kerstfeestje. Ons vaste liedje tegen Wilem II in november of december staat alvast klaar: Jingle bell, jingle bell, jingle all the way, iedereen kan voetballen behalve Wilem II.

Willem II pakt 0-2 voorsprong

ado wilem II
ADO – Willem II uitvak (foto: Erwin Treebusch)

ADO begint dramatisch aan de wedstrijd. De Tilburgers zorgen voor beter voetbal en meer sfeer in het stadion. Het uitval zit namelijk vol en alle Willem II fans hebben kerstklokjes gekregen. In het eerste kwartier krijgen de bezoekers een paar grote kansen. En dus valt de 0-1 in de 12e minuut niet als een verrassing.  Het is Heerkens die scoort. In de 39e minuut wordt het ook nog eens 0-2. Ditmaal is het Pavlidis die het doelpunt maakt. En zo is de ruststand 0-2 en Willem II zingt ons kerstlied. Voetbalhumor is ook wel weer mooi.

ADO komt terug en pakt 1 punt

In de 2e helft zijn de bedoelingen van ADO heel duidelijk. En dat is ook te zien aan de spelinzet. Veel feller is ADO uit de kleedkamer gekomen. Deze instelling zorgt snel voor een doelpunt in de 49e minuut. Het staat 1-2 en Necid is de doelpuntenmaker. Een oh, oh wat kan ADO kort genieten van deze aansluitingstreffer. In de 55e minuut staat het namelijk 1-3 door weer een goal van Pavlidis. Toch weet ADO zich nog een keer te herpakken. Eerst is het Necid die met een kopbal de 2-3 maakt in de 83e minuut. En daarna in de 88e minuut een zeer fraai afstandsschot van Goossens. Hij heeft de hele wedstrijd geen bal goed geraakt, maar deze raket gaat lekker in de rechterbovenhoek. Van 0-2 en 1-3 toch naar 3-3 en een punt.