ADO Den Haag tegen FC Utrecht

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, zondagmiddag 4 augustus, van ADO Den Haag tegen FC Utrecht is een flinke teleurstelling. De subtopper van vorig seizoen blijkt een stevige tegenstander voor ADO.

2-0 voorsprong voor ADO

ADO Den Haag FC Utrecht 1-0
ADO – FC Utrecht Meijers 1-0 (foto: Richard Mulder)

Het eerste half uur gaat ADO heerlijk van start. Tot echte uitgespeelde kansen komt het echter niet. Via een vrije trap van Meijers komen de Hagenezen op een 1-0 voorsprong. Van circa 20 meter van de goal schiet hij namelijk fraai over de muur in de rechterbovenhoek. Meijers mag ook een assist op zijn naam schrijven. Via een corner weet hij Falkenburg te bereiken. En die kopt de bal fraai binnen. En zo staat het 2-0 binnen het half uur.

Toch een 2-4 nederlaag

ADO Den Haag FC Utrecht kramer
ADO – FC Utrecht Kramer wissel (foto: Richard Mulder)

Na de 2-0 voorsprong zingt Midden-Noord al: ‘we gaan Europa in’. Hiermee treiteren ze de bezoekers uit Utrecht een beetje, omdat ze net uitgeschakeld zijn in de Europa League voorronde. Utrecht laat echter na de 2-0 achterstand een ander gezicht zien. Met rust staat het al 2-2 via een rebound en een klutsgoal van Kerk. Na de rust bakt ADO Den Haag tegen FC Utrecht er helemaal niets meer van en wint Utrecht zelfs met 2-4 uit een corner en een counter. En daar kan de invallende Kramer ook niets meer aan veranderen. ADO blijft helaas in huis met lege handen.