ADO – Heerenveen delen samen de punten

Zondagmiddag 3 november om 16.45 uur is de wedstrijd ADO – Heerenveen. Na de knappe 0-2 zege uit in Arnhem tegen Vitesse en de zeperd in de beker, is het weer tijd voor een thuisduel.

Flitsend begin voor ADO

Never change a winning team. En dus staat dezelfde basis in het veld als tegen Vitesse. ADO Den Haag begint flitsend aan de wedstrijd. En dat levert gelijk een handvol kansen op in de eerste 10 minuten. Helaas ging de bal er niet in. En daarom blijft de score steken op 0-0. Na het snelle begin valt de wedstrijd wat stil. Heerenveen weet 5 minuten voor rust toch de score te openen, maar het is buitenspel. En daarom keurt de scheidsrechter de treffer geheel terecht af. En zo is 0-0 de ruststand.

Kramer schiet strafschop binnen

ADO - Heerenveen tribune
ADO – sc Heerenveen lange zijde noord (foto: Erwin Treebusch)

Na een uur spelen bewijst Summerville weer zijn klasse. Heerenveen stuit de snelle counter in de 16. De overtreding wordt bestraft. En dus krijgt ADO een strafschop. Het is Kramer die deze penalty gaan nemen. Via de binnenkant van de paal valt de bal binnen. En daarmee opent ADO de score: 1-0.

Toch puntendeling vlak voor tijd

Falkenburg heeft de uitgelezen kans om ADO op een veilige 2-0 voorsprong te brengen. Hij schiet echter van dichtbij ver naast. En dan gaan de voetbalwetten tellen: als je de doelpunten zelf niet maakt, dan maakt de tegenstander ze. En zo weet Heerenveen 5 minuten voor tijd toch nog de 1-1 te maken. Het is Botman die met het hoofd de gelijke stand op het scorebord zet. En zo delen de Friezen en de Hagenezen de punten. Met dit ene punt klimt ADO naar plek 14 op de ranglijst en passeert PEC Zwolle.