ADO klopt Willem II met 6-2

Op woensdagavond 15 mei om 19.30 uur sluit ADO het seizoen af thuis tegen Willem II. De Tilburgers hebben nog een kans op de Europa League play-offs. ADO nog een theoretische: heel dik winnen van Willem II en Groningen verliezen van Emmen. Na de korte opwarmer van John West kan de wedstrijd beginnen.

1-1 ruststand

ADO – Willem II John West (foto: Erwin Treebusch)

Willem II laat aan het begin van de wedstrijd duidelijk merken waar ze voor komen. Zij gaan namelijk wel voor een play-off ticket om Europees voetbal. En ADO heeft daardoor het nakijken. Zo komen de Tilburgers al na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Dankerlui is het die scoort. ADO kruipt na een half uur spelen wat meer uit zijn schulp en de 1e kans is direct raak. El Khayati weet de 1-1 op het bord te zetten. En dat is ook de ruststand.

Ongelofelijke 2e helft

Vlak na rust komt ADO opnieuw op achterstand. Een messcherpe counter van de bezoekers leidt namelijk de 1-2 in van Pavlidis. Wat er allemaal in de laatste 30 minuten gebeurt is ongelofelijk. Eerst is het Kanon die met een pegel de 2-2 maakt. De 3-2 volgt 10 minuten later door een benutte penalty van El Khayati. Met dank aan de VAR die de handsbal wel ziet. Willem II moet ook nog eens met 10 man verder. En in het laatste kwartier vallen er nog 3 goals! Necid kopt eerst de 4-2 binnen, Immers tikt vervolgens de 5-2 in en Necid tot slot met een schot de 6-2.

Plek 9 voor ADO en net geen Europese play-offs

Met de grote zege op Willem II sluit ADO de eindsprint reeks goed af. Van de laatste 6 duels heeft ADO er 5 gewonnen. In de eindstand staat ADO nu 9e en komt hiermee slechts 3 doelpunten tekort voor de play-offs. Het was een wisselvallig seizoen, maar met een mooie eindklassering in het linkerrijtje.