ADO pakt eerste thuiswinst tegen VVV

Zaterdagavond 31 augustus speelt ADO de derde thuiswedstrijd van het seizoen. Na de 0-3 winst vorige week, uit in Waalwijk tegen RKC, is het vandaag tijd voor de eerste thuiszege.

Penalty niet gegeven door scheids en VAR

Erik Falkenburg start vandaag in de basis. Hij vervangt namelijk de geschorste Danny Bakker. Met twee keer geel = rood moest Bakker vorige week het veld verlaten. In de eerste 30 minuten is er niet veel spektakel. De eerste kansen voor ADO zijn er wel in de achtste minuut. Maar de grootste kans is er voor Necid. Hij weet echter de rebound in de 16 niet te benutten. Dat VVV verdediger Kum hierbij Necid lelijk raakt, ontgaat de scheidsrechter volledig. En de VAR ziet ook niets. Ongelofelijk! Geen penalty voor ADO dus.

ADO pakt weer de voorsprong

Vlak voor rust wordt het toch 1-0. Het is Pinas namelijk die in de blessuretijd het net weet te vinden. En dit gebeurt weer uit een vrije trap. Goossens draait de bal mooi voor. En Pinas kan de bal eenvoudig binnen tikken. En dus kan ADO lekker met een voorsprong de kleedkamer in.

Vertrouwen aan begin tweede helft

De tweede helft heeft ADO vol vertrouwen op meer. Gesteund door de voorsprong hebben de Hagenezen een aantal kansen aan het begin van de tweede helft. De 2-0 komt echter niet op het scorebord. En gelukkig weet VVV ook geen doelpunt te maken. Het blijft dus spannend tot het einde. ADO weet de voorsprong vast te houden. En met deze 3 punten en de tweede zege op rij klimt ADO naar de middenmoot.

ADO – VVV 3 punten (Foto: Erwin Treebusch)