ADO pakt eerste winst met Pardew

ADO speelt de eerste thuiswedstrijd na de winterstop op zondagmiddag 19 januari om 16.45 uur. Een belangrijk duel tegen degradatieconcurrent RKC uit Waalwijk. Het is het eerste duel met de nieuwe coach Pardew. In de basis staan ook gelijk 4 nieuwkomers: Sam Stubbs, Laurens de Bock, George Thomas en Mick van Buren. Dus hoe gaat dat vandaag uitpakken? Voordat de wedstrijd begint, staan we even buiten te wachten voor het standbeeld van Aad Mansveld. Alle hulp is welkom. Dus Aad, als je meekijkt…

ADO op voorsprong

ADO – RKC standbeeld Mansveld (foto: Erwin Treebusch)

Achter het doel bij vakkie G hangt een fraai spandoek. Hierop staan de trainers Pardew en Powell afgebeeld. In de stijl van Ghostbusters moeten zij voorgaan in de degradatiestrijd. Daarom staat op het spandoek de tekst ‘Who you gonna call?’ uit de songtekst van deze filmklassieker uit 1984. Het niveau van de wedstrijd is zoals het hoort wanneer nummer 17 en 18 tegen elkaar spelen. Degradatieniveau dus. ADO weet op voorsprong te komen in de 32e minuut. Een vrije trap van Goossens wordt door Pinas binnengekopt. En daarmee staat het 1-0.

Verlossende 2-0 in tweede helft

De tweede helft is nog wat minder dan de eerste helft. Daarom kan RKC in het eerste kwartier na rust een paar kansen creëren. Gelukkig blijft het 1-0. De verlossende 2-0 komt pas in het Haags Kwartiertje. De doorgebroken Summerville wordt neergelegd. Dat levert ADO een vrije trap op net buiten de 16 en rood voor RKC. Meijers weet de vrije trap heel mooi binnen te schieten. Tien minuten voor tijd komt ADO daarmee op een verlossende 2-0 voorsprong. En dat is ook de eindstand. Een belangrijke zege voor ADO in de strijd om lijfsbehoud. De Hagenezen stijgen een plek naar 16 en zetten RKC op 5 punten afstand.