ADO pakt punt tegen Vitesse

Zaterdagavond 30 maart speelde ADO thuis tegen Vitesse. De Arnhemmers staan 5e en dus een pittige tegenstander. Echter ook Vitesse speelt wisselvallig en dat maakt ADO zeker niet kansloos.

Goed begin en ADO op voorsprong

ADO – Vitesse (foto Erwin Treebusch)

ADO begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. Na een goede assist van Immers wist Becker in de 7e minuut de 1-0 op het bord te zetten. De 2e goal van ADO hing in de lucht, maar het was toch Vitesse die de gelijkmaker scoorde in de 21e minuut. Buitink maakte het doelpunt.

ADO blijft voetbalen ondanks achterstand

Vijf minuten na de gelijkmaker wist Vitesse zelfs op een 1-2 voorsprong te komen. Opnieuw was het Buitink. Ondanks deze achterstand bleef ADO goed voetballen. Dat hebben we dit seizoen wel eens anders gezien. Gesteund door een fanatiek publiek ging ADO op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er ook in de 31e minuut. Opnieuw een hoofdrol voor Immers. Nu wist hij te scoren uit een mooie voorzet van El Khayati: 2-2. Toch ging ADO met een 2-3 achterstand de kleedkamer in. Buitink maakte zijn hattrick compleet.

In Haags Kwartier toch een punt

In 2e helft moest ADO dus weer op zoek naar de gelijkmaker. Dat ging best moeilijk omdat Vitesse meer ging verdedigen en tijd rekken. De gelijkmaker leek te vallen 20 minuten voor tijd. Het was Immers die weer scoorde, maar helaas werd de treffer vanwege buitenspel afgekeurd. In het Haags Kwartier kreeg ADO toch de beloning voor hard werken. Deze keer telde het doelpunt van Immers wel. En 3-3 bleef het met een mooie hoofdrol voor Immers. De terechte man-of-the-match.