ADO pakt twee punten te weinig tegen Vitesse

Zaterdagavond 1 februari speelt ADO thuis tegen Vitesse. De Haagse club speelt een jubileumwedstrijd. ADO is opgericht op 1 februari 1905. En dus bestaat de club 115 jaar. Hiervoor zijn weer mooie spandoeken gemaakt. Clubiconen van toen en nu staan op het doek bij vak G: Aad Mansveld, Lex Schoenmaker, Lex Immers en Tom Beugelsdijk.

Matige eerste helft

ado tegen vitesse
ADO – Vitesse 115 jaar ADO (foto: Erwin Treebusch)

In de eerste helft creëren zowel ADO als Vitesse een paar kansen. Het niveau is van beide kanten matig. ADO krijgt een grote kans om op voorsprong te komen via Necid. Vitesse keeper Pasveer treuzelt met uittrappen. Summerville jaagt door en daardoor krijgt Necid de kans om in te schieten. Pasveer redt en daarmee wordt zijn fout niet afgestraft. Vitesse krijgt de grootste kans op de openingstreffer. Bazoer schiet na ruim een half uur op de paal. En daarmee is de ruststand 0-0.

Goede tweede helft

In de tweede helft zien we een veel beter ADO. Dat is te merken aan meer druk op de tegenstander. De thuisploeg speelt meer op de helft van de Arnhemmers en weet aardig wat kansen te creëren. De grootste kans is er weer voor Necid. Met hulp van de VAR krijgt ADO een strafschop. Necid schiet deze echter slap en laag in. Een makkie voor Pasveer. Ook in de rebound heeft de keeper van Vitesse het geluk aan zijn zijde. Invaller Kramer lijkt dan toch vlak voor tijd de score te openen. Helaas staat hij buitenspel. De 0-0 voelt met zoveel kansen als een nederlaag. ADO laat dus twee dure punten liggen in de strijd om lijfsbehoud.