ADO pakt winst in De Kuip

ADO speelde op zondagmiddag 12 mei de laatste uitwedstrijd van dit seizoen in Rotterdam tegen Feyenoord. Het is de laatste wedstrijd van voetbal grootheid Robin van Persie. Respect voor hem, maar wij komen hier voor ons eigen feestje.

Feyenoord – ADO spandoek (foto: Erwin Treebusch)

Met 0-1 voorsprong de rust in

Van Persie moest vandaag de man van de wedstrijd worden. Dat was aan alles te zien. Medespelers gunden hem de kansen om een doelpunt te maken en kansen kreeg hij ook. Onze keeper Zwinkels hield ADO echter op de been. En ook de paal bracht de Hagenezen een keer steun. Na een half uur spelen was het ADO die wat meer druk naar voren kon zetten. En ADO kwam zelfs vlak voor rust op voorsprong. Falkenburg kopte prima binnen na een corner van El Khayati: 0-1.

Feyenoord – ADO De Kuip (foto: Erwin Treebusch)

Met 0-2 en 3 punten naar huis

De tweede helft was een kopie van de eerste. Robin van Persie had de kansen en ADO wist weer te scoren. Na een uur spelen was het Malone die er op rechts vandoor ging. Met enig geluk lanceerde hij zichzelf en rende hij het hele veld over. Zijn assist op de snel meegelopen Becker was op maat. En daarom kon Becker de bal direct binnen schieten: 0-2. El Khayati raakte nog een keer de paal en Feyenoord kreeg ook nog een paar kansen. Het bleef echter 0-2 en we gingen dolblij weer met de bus naar huis. Wat een feest!