ADO stevig in middenmoot na winst op Excelsior

Donderdagavond 25 april speelde ADO thuis tegen Excelsior. De Kralingers staan op de één na laatste plek. Een prima tegenstander dus voor ADO om een driepunter te pakken en de sterke reeks voort te zetten. Bij winst van Excelsior op ADO is NAC Breda overigens gedegradeerd.

Vroege voorsprong

ADO kwam opnieuw op een vroege voorsprong. In de derde minuut wist El Khayati de bal binnen te tikken na een assist van Becker. Helaas kwamen de bezoekers uit Rotterdam Kralingen al acht minuten later op 1-1. Fortes maakte namelijk de goal en ADO was het even helemaal kwijt.

2-1 ruststand

ADO – Excelsior (foto: Erwin Treebusch)

Na een wat onzeker tweede kwartier pakte ADO opnieuw na een half uur spelen de voorsprong. Bakker kopte de 2-1 raak na een prachtige corner van Goossens. Vlak voor rust had Excelsior echter weer op gelijke hoogte kunnen komen. Er waren namelijk een paar kansen om de bal in de 16 binnen te schieten. Gelukkig voor ADO gebeurde dat niet en bleef het 2-1 met rust.

Beslissing vlak voor Haags kwartier

In de 2e helft bleef het lang 2-1. Beide ploegen deden namelijk niet echt onder voor elkaar. Pas in de 72e minuut kon ADO de wedstrijd beslissen. Becker wist prima binnen de schieten in de kruising vanaf net binnen de 16. Met de 3-1 winst klimt ADO naar plek 10 en mogen de Rotterdammers zich zo goed als zeker opmaken voor de nacompetitie om degradatie te voorkomen.