ADO tegen FC Groningen weer gelijkspel

Zaterdagavond 14 december speelt ADO tegen FC Groningen, de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Na drie keer een gelijkspel thuis heeft ADO echt een keer de driepunter nodig.

Weer op achterstand

ADO start de wedstrijd net als tegen Twente. Op zich met een prima inzet, maar echt gevaarlijke kansen komen er niet. De eerste aanval van FC Groningen levert wel gelijk een treffer op. En dus komt ADO weer op een 0-1 achterstand. Gudmundsson passeert ADO keeper Koopmans na een lange doorbraak. En daarmee laat hij de hele Haagse verdediging achter zich.

Gelijk en Groningen met 10

ADO tegen FC Groningen
ADO – FC Groningen vakkie S (foto: Erwin Treebusch)

Een vrije trap van Goossens brengt ADO weer tot leven. Beugelsdijk verlengt deze bij de tweede paal en Necid kan mooi inkoppen. Tom, die mee naar voren gekomen is, zorgt dus voor de assist. En na de voorsprong wordt het nog mooier voor ADO. Groningen komt vlak voor rust met 10 man te staan. De elleboog van Zeefuik wordt, na de beelden van de VAR, met rood bestraft.

Vierde gelijkspel op rij

In de tweede helft moet ADO met een man meer de overwinning zien binnen te slepen. Dat lukt echter niet. Groningen schiet de bal zelfs nog een keer op de lat. ADO denkt wel op voorsprong te komen, maar de goal van Falkenburg wordt afgekeurd vanwege een handsbal. Na 1-1 tegen Heerenveen, 3-3 tegen Willem II, 0-0 tegen Twente is deze 1-1 tegen Groningen het vierde gelijkspel op rij. Weer geen driepunter dus. En zo blijft ADO 17e (voorlaatste) staan in de Eredivisie.