ADO tegen Twente 0-0

Op zaterdagavond 7 december speelt ADO thuis tegen FC Twente uit Enschede. Het uitvak is goed gevuld. En dat met zo’n lange busreis van 200 kilometer. Na het officiële afscheid van El Khayati gaat de wedstrijd van start. Wat missen wij hem. Hij heeft 34 doelpunten en 24 assists op zijn naam staan in 82 duels. En dus gaat het zonder hem heel wat minder goed met ADO.

Heesen zorgt voor strijd

ADO tegen Twente
ADO – FC Twente spandoek (foto: Erwin Treebusch)

Met het vertrek van Alfons Groenendijk is assistent Dirk Heesen nu tijdelijk de hoofdcoach. In deze wedstrijd zien we eindelijk weer wat meer strijdlust. Dat is bijvoorbeeld te zien aan werken voor elkaar en strijd om de ‘tweede bal’. Dit overwicht in strijd leidt in de eerste helft niet tot veel kansen. En dus staat het met de rust nog 0-0.

Tweede helft ADO tegen Twente met schepje strijdlust

In het begin van de tweede helft doet ADO er nog een schepje strijdlust bij. En daarom ontstaan er ook serieuze kansen: een kopbal van de kleine Summerville en een trap van Beugelsdijk. Beide gaan er niet in. En dus nog geen goal voor ADO. Doordat ADO meer ruimte geeft, krijgt Twente ook een paar kansen. Toch heeft ADO de grootste kans. Kramer heeft de 1-0 vlak voor tijd op de pantoffel. De onfortuinlijke Bakker wordt hard geraakt door de kogel van Kramer. Geen doelpunt en Bakker tegen de vlakte. En zo bleef het zoals het begon: ADO tegen Twente 0-0.