ADO wint dik van FC Utrecht en Dick Advocaat

Zaterdagavond 6 april speelde ADO thuis tegen FC Utrecht. De nummer 5 van de Eredivisie zal geen gemakkelijke tegenstander worden. ADO wist zelfs in de vorige wedstrijd, tegen 10 man van Fortuna Sittard, niet verder te komen dan 0-0 in Limburg.

Effectief ADO komt op voorsprong

In de eerste helft kwam ADO, net als vorige week tegen Vitesse, op een vroege 1-0 voorsprong. Lex Immers schoot in de 11e minuut al binnen. Eigenlijk was Utrecht gevaarlijker dan ADO, maar de 1-1 bleef uit. De spaarzame kansen die ADO had werden wel gelijk benut. Zo kon Meijers in de 36e minuut de 2-0 maken. En een minuut later stond de 3-0 al op het bord. Bakker scoorde uit een aanval direct uit de aftrap na de 2-0.

ADO – FC Utrecht (foto: Erwin Treebusch)

ADO bouwt voorsprong verder uit in Haags Kwartiertje

De tweede helft verliep in een rustig tempo. ADO had geen drang meer om vol aan te vallen en Utrecht kon niet meer. In het Haagse Kwartiertje wist ADO de score toch verder uit te bouwen. Necid kon de 4-0 eenvoudig inschieten na een zeer fraaie assist van El Khayati. Immers sloot de wedstrijd af met 5-0 door een kopbal in de laatste minuut.

Drie mooie punten voor behoud in de Eredivisie

Deze dikke 5-0 winst op het FC Utrecht van Dick Advocaat is ook mooi voor behoud in de Eredivisie. Met 33 punten uit 29 wedstrijden is ADO zo goed als zeker uit de degradatiezorgen en staat de ploeg in de middenmoot.