AZ wint uit in Den Haag van ADO

Zondagmiddag 22 september speelt ADO een thuisduel tegen AZ. Een bijzondere tegenstander. AZ speelt dit seizoen immers de thuiswedstrijden ook in Den Haag. Dat komt omdat in Alkmaar het dak van het stadion deels is ingestort. Nu speelt AZ dus uit, maar wel in de tijdelijke thuisbasis.

ADO start prima in de 1e helft tegen AZ

ADO AZ
ADO – AZ kids + uitvak (foto: Erwin Treebusch)

Na een groots applaus voor de overleden Fernando Ricksen, begint ADO goed aan de wedstrijd. Alfons Groenendijk heeft het elftal drastisch gewijzigd ten opzichte van het verloren uitduel tegen Feyenoord. ADO zet vroeg druk en speelt veel op de helft van AZ. Hierdoor komt er van aanvallen van Alkmaarse kant niet veel terecht. Het veldoverwicht van ADO leidt echter niet tot veel grote kansen. Een 0-0 score bij rust is dus eigenlijk geen verrassing, maar ADO heeft wel wat meer verdiend.

Opnieuw strafschop Bilal Ould-Chikh

Tot een kwartier voor tijd blijven beide ploegen in balans. AZ is wel wat feller in de 2e helft, maar weet nog niet te scoren. Toch komt AZ op een 0-1 voorsprong. En daar is wel een penalty voor nodig. Het is opnieuw Bilal Ould-Chikh die de strafschop veroorzaakt. Dat deed hij ook vorige week in Rotterdam. De fans zijn er helemaal klaar mee en zingen ‘Bilal, bedankt’. Ook trainer Groenendijk laat met een wissel blijken dat hij ‘not amused’ is. AZ wint vaak ‘thuis’ in Den Haag, maar vandaag dus ook uit.