Bandsessies x Loosduinen gaat los!

Op vrijdag 8 november is het eindelijk weer eens tijd voor een muzikaal feestje in eigen ‘dorp’; ‘Loosduinen gaat los!’. Vijf dagen lang zijn er diverse activiteiten op het gebied van kunst en muziek georganiseerd in Loosduinen. Vandaag ga ik, samen met Jitter Iloisa Fortes, naar ‘Bandsessies Live!’ in het RadarCafé.

Bandsessies

Foto: Iloisa Fortes

Bandsessies is een initiatief van de Stichting Anton Constandse. Zowel beginnende als gevorderde muzikanten zetten, onder begeleiding van drie band coaches, hun emoties en ervaringen om in muziek. Vanavond spelen drie samenstellingen van Bandsessies een set in het RadarCafé; ‘The Electric Ants’, ‘Share!’ en ‘Twisted Olivier’.

The Electric Ants

Foto: Iloisa Fortes

Wanneer ik binnenkom, zijn ‘The Electric Ants’ al goed op dreef. Ze spelen een mix van eigen geschreven nummers en covers, welke mooi op elkaar aansluiten. Het is heerlijke muziek om het weekend mee te starten; lekker energieke, stevige popmuziek. En wát een verrassing als de zanger opeens een saxofoon te voorschijn pakt en er een toffe solo in gooit! Een afwisselende set met upbeat nummers en mellow zang, ‘The Electric Ants’ trappen de avond stevig af.

Share!

Foto: Iloisa Fortes

Dan is het tijd voor ‘Share!’, a.k.a. Sharon Overkamp en zangeres van ‘My Universe’. De set start met ‘Freedom’, een original, en wát voor één! Reggae-vibes gecombineerd met het krachtige stemgeluid van Sharon, een fijne binnenkomer. De gitaarsolo van Pro Peeters maakt het nummer af. Van ‘Bad Dream’ en ‘Run Away’, nog twee originals, krijg ik kippenvel door de onomwonden teksten en de oprechte emotie in Sharon’s stem. De band sluit af met een super funky versie van ‘Tell Me ‘Bout It’ van Joss Stone. Een top set! Binnenkort gaat ‘Share!’ de studio in voor het opnemen van een eigen album. Ik kan niet wachten die te horen: Wát een talent!

Twisted Olivier

Foto: Iloisa Fortes

‘Twisted Olivier’ mag de avond afsluiten. De zanger, die overigens eerst als drummer door het leven ging, is scherp gekleed en heeft overduidelijk zin in het optreden. Het eerste nummer dat hij speelt doet me denken aan de Red Hot Chili Peppers. Met de stevige drums en gitaarpartijen houdt de band de aandacht van het publiek goed vast. De achtergrondkoortjes, afkomstig van de drummer en toetsenist, geven de nummers een extra laagje. ‘Twisted Olivier’ krijgt het publiek aan het dansen en zorgt voor een knallend einde van de avond.

Mooie muzikanten

Foto: Iloisa Fortes

Het is een avond vol mooie muzikanten. Mooi omdat ze stuk voor stuk oprecht genieten van het spelen en zonder twijfel alles geven op het podium. En dat is genieten voor het publiek! Wat een fijne sfeer hing er vanavond in het RadarCafé bij ‘Loosduinen gaat los’. Ik kijk nu al uit naar de volgende muzikale avonden in eigen ‘dorp’. Bandsessies en Popradar; bedankt!