Benefietconcert Organisatie Achterban Werkt

zaterdag 25 juli staat er een kleine line-up met muzikanten in de Oude Katholieke Kerk in Den Haag. Allen spelen ze een set om geld in te zamelen tijdens deze benefietavond voor Organisatie Achterban Werkt. Deze zet zich in voor de grote, niet geziene, vergeten mensen als bijvoorbeeld dak- en thuislozen. Susanne de Rooij smeedt een plan en haalt wat bevriende muzikanten als Febby Tasiran, Nen Milan en Ron Baggerman uit haar hoge hoed. Zo bijzonder om op deze locatie zoiets te doen…

De Oude Katholieke Kerk zet deuren wagenwijd open

De in 1722 opgerichte Oude Katholieke Kerk staat geheel uit het zicht midden tussen de huizen. Bij binnenkomst lijkt het een riant huis, tot je in de kerk komt. Dan heb je geen benul meer dat je midden in de stad zit. De open uitstraling, de klassieke en moderne beelden, het hoge plafond, het grote pijporgel geven bij de muzikanten en mij een wauw-effect. Bij de vraag of de benefietavond voor Achterban Werkt in de kerk gevierd kan worden, is ‘ja’ het directe antwoord. Deze openheid is de hele avond te voelen.

Susanne de Rooij en vrienden laten hun muziek spreken

Na Susanne de Rooij haar eerste contact met Achterban Werkt verpandt ze een stukje van haar hart eraan en bedenkt hoe ze ‘iets’ kan betekenen. Muziek is het antwoord. De organisatie staat open voor iedereen, iedere unieke levenservaring en ieder talent heeft die ‘iets’ toe kunnen voegen aan wat ze doen. Net als deze avond. Een avond om te ondersteunen, te helpen. Susanne speelt 3 sets, waarbij haar mooie, multi-vocale stem wordt gemixt met de strakke gitaar en vocals van Nen Milan, de wonderbaarlijke tab-stick van Ron Baggerman en de gitaar virtuoos Febby Tarisan. Nog een leuke extra zijn de twee zusjes Sunflower en Gina, die met hun nog een geen 13 jaar twee popliedjes door de kerk laten klinken. Heel leuk die diversiteit!

De taal van de straat, het verhaal

Naast de hiervoor genoemde artiesten mogen ook 2, bij de stichting aangesloten muzikanten, deelnemen. BM en Ozon vertellen hun eigen verhaal in een rap/spoken word. Het verhaal over hoe ze zijn geworden wie ze nu zijn en de keuzes uit het verleden. En hoe ze met volle overtuiging op een bepaald moment een ommezwaai van 180 graden maken. Het verleden is geweest en de toekomst staat voor de deur en muziek is bij beiden een enorm hulpmiddel om die toekomst zonnig te maken en houden.

Tot op heden is er € 500,00 ingezameld, om dit mooie project te steunen…. doneer iets. Al is het een paar centen. Het is hard nodig.