BinnenUIT Festival Den Haag: indooreditie aftrap nieuw cultuurseizoen

Van 4 t/m 6 september trappen we het cultuurseizoen af met het BinnenUIT Festival Den Haag. Deze speciale editie is vanwege de coronaregels niet op het Lange Voorhout, maar in huis bij de culturele instellingen. Geniet drie dagen lang van theater, dans, beeldende kunst, muziek en performances binnen bij theaters, podia en andere instellingen. Maak door heel Den Haag kennis met de locaties en het aanbod voor het nieuwe seizoen.

Boek je bezoek

Het volledige programma wordt binnekort bekend gemaakt op de website van BinnenUIT Festival. Boek wel je bezoek van tevoren in verband met de coronamaatregelen. Via een plattegrond van Den Haag zie je waar je kan genieten van kunst en cultuur. Je kunt bijvoorbeeld vertrouwde theaters combineren met verrassende kunstcentra, of ontdekken wat er in de eigen wijk allemaal te doen is. BinnenUIT is dé kans om de veelzijdigheid van het Haagse cultuurklimaat te ontdekken dat ook in tijden van corona veel te bieden heeft.
Een greep uit het aanbod: Lonneke van Leth danst in De Nieuwe Regentes, het Residentie Orkest geeft concerten in de Nieuwe Kerk, het Koorenhuis heeft een vol programma met Cultuurschakel, ProJazz en Guap en De Dutch Don’t Dance Division laat in hun studio zien hoe de prachtige voorstellingen tot stand komen.

Naast de nieuwe opzet van het UIT Festival, zijn er ook volop vertrouwde elementen te vinden. Traditiegetrouw trappen de Cultuurankers af op vrijdagavond. Deze theaters en bibliotheken brengen cultuur in Haagse stadsdelen, zo is cultuur in Den Haag altijd dichtbij. Ook kunnen bezoekers tegen scherpe prijzen tickets bemachtigen, om zo het hele jaar verzekerd te zijn van inspirerende uitjes. Wie liever zelf creatief bezig is, kan een bezoek brengen aan de Online Cultuurmarkt. Kunstcentra, amateurgezelschappen en muziekscholen presenteren zich hier en laten zien welke cursussen en workshops worden aangeboden.

Lees meer op de website van BinnenUIT Festival Den Haag.