Blackbird laat publiek Paard vliegen

De poppie-funky-countrysound hebbende Blackbird zet op 23 februari 2019 een hele vette set neer in ’t Paard. De volle zaal vliegt op de vibe van de band.

Pyke kickt off

pyke blackbird Paard den haag.jpg
Foto: Iwan de Brabander

Voordat Blackbird het podium opkomt, staat singer-songwriter Pyke zijn rauwe stem over zijn gitaarspel bloot te geven. Pyke zingt zijn songs vol gevoel en dat samen met een easy-listening gitaarspel erbij. De zaal wordt voller en voller en Pyke krijgt na elk nummer een welverdiend applaus. Nice songs!

Blackbird geeft het vanuit The middle

blackbird Paard Den Haag
Foto: Iwan de Brabander

Blackbird’s ‘Lost In The Middle’ is voor mij een bekend nummer van de radio. Na twee noten de sound van deze band gehoord te hebben, wilde ik maar al te graag eens naar een optreden. Blackbird in ’t Paard staat op de agenda, dus niet nadenken en gaan! De lekker volle zaal staat helemaal klaar als de band inzet. Dan nog Merel voor de mic en BAM het is begonnen. Gelijk vol gas! Ergens las ik iets over een soul en folk invloeden. Die soul is te voelen in de nummers en dat folk slaat dan misschien hoe het bij ‘het volk’= de fans binnenkomt. De passie die in de muziek van Blackbird zit, is ook te zien op het podium. Ondanks het grote, veelzijdige geluid, is het net of het een privé concert is.

Serieus en fun

blackbird den haag paard

Merel Koman en de vier muzikale mannen om haar heen spelen oud en nieuw werk. Alle noten worden met evenveel plezier gebracht, hoe ernstig de bezongen boodschap ook is. Zachte tonen en boze noten over het onderwerp. Liefdesverdriet slurpen de zaal op. Het funky spel van de band en de bewogenheid van de zangeres, met haar prachtige stem, zijn de ingrediënten voor een avond Blackbird. De mimiek die de band maken bij het raken van de noten en de dance moves van de zangeres geven de beleving aan en vertolken de vibe die het publiek krijgt.

blackbird Paard den haag

Keuzestress werd een aantal keer genoemd tijdens het introduceren van een song. Keuzestress krijg ik nu in het vervolg bij het luisteren van de songs van Blackbird. Op naar een volgend optreden!