Boulevard of Golden Music: een Haags muziekfeestje

Zondagmiddag, 28 juli, is het gratis muziekfeest de Boulevard of Golden Music aan zee en het strand van Kijkduin. Op het plein met draaimolen verzamelt enthousiast publiek uit de Haagse regio om net als bij vorige edities te genieten van een muzikale middag. Op het Museum RockArt podium komen acts als Fenno Werkman, Haagse dichter Victor R. Meijer, zanger Hans de Booij, The Cosy Rockers met Ron Bruijn, Rob van Reeuwijk en het zangtalent Fleur de Bruin. Tekst deze blog: Martin Reitsma

Haagse dichter Victor R. Meijer

Foto: Victor R. Meijer door Arnold Scholtes

Wat een eer! Manuela Kemp en Henk Jan Smits van NPO 5 radio gaven nog aandacht aan dit evenement op de landelijke radio. Gelukkig is regengod Pluvius dan ook mild gestemd vandaag en laat zijn druppels alleen in de ochtend vallen. Fenno Werkman – de samensteller van diverse popprogramma’s op televisie – opent de Boulevard of Golden Music in een van zijn kleurige outfits. Victor R. Meijer, een graag gehoorde act op Kijkduin, volgt erna. Met een ‘lekkah’ vet aangezette Haagse tongval draagt Victor pakkende Haagse gedichten voor. Een luid applaus is dan ook zijn beloning voor zoveel inventiviteit en spitsvondigheid.

Hans de Booij oogst veel applaus

Zanger Hans de Booij heeft zin in een optreden en verruilt Antwerpen voor Kijkduin deze middag. De Booij was megapopulair in de jaren ’80 met hits als ‘Annabel’, ‘Ik hou van alle vrouwen’, ‘Thuis Ben’ en ‘Een vrouw zoals jij’. Het is allemaal te horen aan zee deze middag. Ook zingt Hans zijn prachtige nieuwe single ‘Mooier’. Hans de Booij is terug van nooit weggeweest. Zijn songs zijn ware evergreens geworden op de radio en in de Top 2000. Het applaus moet tot ver in de duinen van Kijkduin te horen zijn geweest. Vervolgens drinkt Hans nog een biertje in de lobby van het gastvrije NH Atlantic Den Haag. Er wordt een groepsfoto gemaakt. Zet De Booij achter een piano, al is het maar voor een foto, en de verleiding is groot om een deuntje te spelen en ook dat klinkt groots.

The Cosy Rockers

The Cosy Rockers is een populaire zevenkoppige band. In een paar jaar tijd groot geworden en inmiddels gevolgd door een grote en enthousiaste aanhang. Er klinken iconische Fenderklanken over het plein bij Boulevard of Golden Music. Iedereen swingt mee op Rock ’n Roll muziek uit eind jaren ’50 en begin jaren ’60. Ze spelen zowel instrumentale als vocale nummers van o.a. The Shadows, Cliff Richard, Elvis Presley, e.v.a. Heldere gitaarklanken van prachtige glimmende rode gitaren met elzenhouten body’s en geschroefde esdoorn halzen. De bekende ‘Strats’ en ‘Tele’ met hun ‘single coil’-elementen en veelzijdige gitaarsound met een breed scala aan heerlijke klanken. Zanger Ron Bruijn verkeert in glanzende vocale vorm en brengt het publiek in extase.

Rob van Reeuwijk en Fleur de Bruin

Rob van Reeuwijk Boulevard of Golden Music

Zanger-entertainer Rob van Reeuwijk doet daar vervolgens niet voor onder. ‘Rob gevraagd, feest geslaagd’, is ook deze middag weer het motto. Het plein is een grote swingende, zingende en dansende massa mensen. De jonge talentvolle Haagse zangeres Fleur de Bruin maakt deze middag het feestje compleet door een ode te brengen aan Shocking Blue met haar pakkende uitvoering van Venus, ook andere nummers zoals Hallelujah van Leonard Cohen vallen zeer in de smaak.

Fleur de Bruin boulevard of golden music
Foto: Fleur de Bruin door Arnold Scholtes

Goed doel: Stichting Voor Haar

Gedurende de middag roepen de presentatoren het publiek op om te doneren voor de stichting ‘Voor Haar’ van de ernstig zieke Mabel Ouwens, dochter van zanger Eddy Ouwens. De tienjarige Lorraine Janssen haalt in haar eentje bijna € 120,- op bij het vrijgevige publiek. Er is in totaal een mooi bedrag van rond de €500,- opgehaald voor de stichting ‘Voor Haar”.

Op zondag 11 augustus is er weer een editie Boulevard of Golden Music op Kijkduin met acts als: Nadine & mr. Jones, The MOB en Lesley Sings Presley. Kom ook genieten van zoveel mooi Haags talent!

Lees meer over de Boulevard of Golden Music en haar sponsors op de Facebook groep.