Bruce Springsteen Western Stars: waanzinnig!

Zondag 17 november. Bruce Springsteen Western Stars, zijn film, docu, concert, waar hij zijn Western Stars eenmalig in de Nederlandse bioscopen presenteert. 54.000 seconden kippenvel!!!

Springsteen in vele vormen

Springsteentour 2009 Asbury Park The Stone Pony. Foto: Iwan de Brabander

In 2003 krijg ik van Brenda (diehard Brucefan) de vraag of ik mee wil naar een concert van Springsteen. Ow ja, dat is die van ‘Born in the USA’ en ‘Dancing in the Dark’. Bij de eerste noten van ‘Born in the USA’ Bruce op een 12-snarige gitaar te horen spelen, was ik verkocht. Ondertussen van Nederland tot Amerika deze Boss mogen beleven. Zijn energie (minimaal 3 uur op het podium) is met niet veel artiesten te vergelijken. Vanavond is weer een avond waarbij een andere kant van deze grootmeester te zien en horen is.

Privé concert… Western Stars… WOW

Springsteentour 2009 Asbury Park Asbury Park The Caroussel Foto: Iwan de Brabander

In 2007 heeft Bruce Springsteen in de oude Carrousel in zijn hometown Asbury Park wat songs opgenomen. Nu weer een bijzondere locatie, echt privé. We zitten met de hele wereld bij Bruce in zijn achtertuin, in zijn schuur wel te verstaan. De ambiance is in de bioscoop te voelen. Kerkelijk, knus, huiselijk en vooral emotioneel. De songs komen binnen als een bom. Een traan bij het eerste nummer en een lach bij de tweede. Wat een artiest, wat een band en hoe mooi gefilmd. Scenes van de verhalen achter de songs maken het nog krachtiger.

Nog even wachten totdat het beeld thuis komt

Springsteentour 2009 Asbury Park The old casino Iwan de Brabander

Van geluk tot ongeluk. Zijn leven, zijn echte leven, er komt best wat aan bod in anderhalf uur. Mooi om te horen dat hij net als iedereen ook op zoek is. Op zoek naar geluk, liefde en zichzelf. De jasjes die zijn songs om hebben verschillen van gospel-vibe tot singer-songwriter rock. En daar nog wat smaken tussen. Een genot om te horen en jammer dat het maar eenmalig was. Dus nu het vinyl kopen en wachten op de dvd/blu-ray! Wat een fantastische avond.

Aangezien ik helaas nog niet de mogelijkheid heb gehad om een foto te maken bij een van Bruce Springsteen zijn concerten, hierbij dan maar de foto’s die ik in zijn hometown heb gemaakt.