CooCoo-Fest: vette punk maal vijf

Vandaag 11 oktober is de tweede editie van het met en door de Haagse punkband CooCoo geregelde punk-rock fest in het Paardcafé: CooCoo-Fest. Het is een groot jump, zing, klap- en dancefestival. Vette punk van Lucky Blue, Beetroot, Crashing Bats, Reino en the host van de avond: CooCoo! CooCoo-Fest is AAN!

Lucky Blue hoge rockgolven

lucky blue coocoo-fest
Lucky Blue @CooCoo-Fest @Paardcafé by Iwan de Brabander

CooCoo’s drummer Ruben pakt de mic, bedankt de volle zaal en Lucky Blue voor het komen, en BAM de eerste noten zijn gezet. Surf’s up met deze vier Rotterdamse rockers. Gevoelige en hoge golven van rock. Keihard en toch ingetogen. En dat van het podium spetteren van Lucky Blue, is compleet waar! ‘Rainy Day’ een nummer dat niet vanwege de regenachtige dag wordt gespeeld, maar gewoon omdat het een vet nummer is, klapt er lekker in. Dan heb ik geen oma’s zien springen, maar wel een hoop andere mensen. Jump, jump!

Beetroot punking it

beetroot paardcafé
Beetroot @CooCoo-Fest @Paardcafé by Iwan de Brabander

Rock-ladies. Snoeihard, van het kaliber ‘gaan met en op die beats’ zetten een vette show neer op CooCoo-Fest. De show, de sound… Haagse Punkrock met vier goeie muzikanten. Dat Beetroot vandaag hun tweede live-optreden heeft, is niets van te zien en horen. Lekker op elkaar ingespeeld en vanaf de eerste song gaat het publiek mee. Hoe gaaf is dit? Weer een supervette nieuwe formatie die alle podiums rockt. Op naar de volgende dosis Beetroot… YEAH!

Crashing Bats strak en edgy

crashing bats coocoo-fest
Crashing Bats @CooCoo-Fest @Paardcafé by Iwan de Brabander

Alles, behalve botsend met elkaar, staan de muzikale vleermuizen hun punk-edgy ding te doen op het podium. Supernice zijn ook de harmonieën van de gehele band. Crashing Bats is Haags, rauw en schreeuwt de rock er hard en mooi uit. Gaaf ook de interactie met het publiek te zien. Van voor tot achter is het een groot feest in ’t Paardcafé. De zanglijnen vliegen melodieus door de zaal met de rauwe sound van de drie strakke snaren en drum-raggers eronder. Weer jump and dance!

Reino punky popt

reino coocoo-fest
Reino @CooCoo-Fest @Paardcafé by Iwan de Brabander

Dans en vergeet. Nou, na de show van vanavond is dit niet iets waar ik aan denk. All the way from Haarlem zetten de vier bazen van Reino een lekker show neer. Pop in een punk-rock jas. Lekker zoet met knallende momenten. Knallen voor en op de dansvloer. Allemaal los op de vette songs op CooCoo-Fest!

CooCoo is fest!

CooCoo-Fest is aan
CooCoo @CooCoo-Fest @Paardcafé by Iwan de Brabander

Met CooCoo is het een groot feest. Op zichzelf als driekoppige muzikale mega punkers. Maar ook als regelaars van een feest als vanavond. Alle band knallen als een malle. Als dan ook nog Nynke, Ruben en Jaimy een ultra-vette performance neerzetten, is dit toch wel een TOP-avond geweest. Pipo de Kaulo was ook nog even aanwezig maar die zag alles al snel van grote hoogte. De ene na de andere toffe song en BAM de energie weer. Een punk-drie-eenheid!