Crossing Border 2020 – volledig programma bekend

Van 3 t/m 8 november geniet je live en online van het Crossing Border festival plaats. In het Theater aan het Spui en in de Nieuwe Kerk is een live festival. Daarnaast een livestream podium vanuit Crossing Border Headquarters, een afwisselend programma met literatuur, spoken word, dichters, paneldiscussies en veel muziek. Het online programma is gratis. De kaartverkoop voor de live evenementen is vandaag gestart.

Crossing border 2020 live

Broeder Dieleman crossing border 2020
Foto: Mechteld Jansen

Vrijdag 6 november is een festivalavond met een volledig Nederlands programma. In Theater aan het Spui en de Nieuwe Kerk met spoken word, literatuur, dichters en muziek. Met live optredens van o.a. Lamia Makaddam, Connie Palmen, Elten Kiene, Joost Oomen, Iduna Paalman, Broeder Dieleman, Nana Adjoa, Vrouwkje Tuinman en Robin Kester. Claudia Durastanti en Fernanda Melchor zullen vanuit Rome en Mexico City videobellen voor een interview over hun spraakmakende debuutromans.

7 november staat in het teken van auteurs en hun vertalers met The Chronicles en de uitreiking van de Europese Literatuurprijs met Ali Smith en David Diop (video interview). 

Crossing Border online

Naast de live programma’s is er ook een grotendeels internationaal programma te volgen vanaf het livestream podium. Kijkers kunnen intunen voor live online interviews met ondermeer Hoda Barakat, Robin Robertson, Michel Faber, Michael Christie, Julia Philips, Kawai Strong Washburn en Paul Mendez. Ook zijn er exclusief opgenomen optredens van internationaal opkomende bands als Keeley Forsyth, Anna B Savage en Kassa Overall en een exclusief interview met Jehnny Beth en Johnny Hostile over hun erotische verhalenbundel C.A.L.M.: Crimes Against Love Memories. 

TICKETS EN CORONAMAATREGELEN
De kaartverkoop van 6 november is begonnen. Gezien de recente ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus worden de tickets in twee fases verkocht. Mocht de avond onverhoopt niet door kunnen gaan, dan worden tickets gerestitueerd. 


Lees meer over Crossing Border en bestel kaarten op de website.