Dé Haagse Song van het Jaar 2019

Op vrijdagavond 20 december stroomt de foyer van het PAARD langzaam vol Haagse muziekliefhebbers voor de finale van de ‘Haagse Song van het Jaar 2019’. Om ons heen staan muzikanten, familieleden en bekenden in grote spanning te wachten. Er zijn optredens van verschillende Haagse acts en Den Haag FM brengt, vanuit de foyer, live verslag uit.

Sunny Rays

sunny rays haagse song van het jaar 2019
Foto: Iwan de Brabander

Wethouder Robert van Asten opent de avond en vertelt trots te zijn op het muzikale talent uit Den Haag en op alle initiatieven die het talent de kans geven op te bloeien. En dan is het tijd voor het eerste live optreden: Sunny Rays. De bandleden van Sunny Rays zijn wat gespannen voor het optreden in het PAARD, maar ze hebben er vooral onwijs veel zin in. Zodra ze ‘Rustig Aan’ spelen, valt de spanning van ze af. De bandleden genieten met volle teugen van het optreden en het publiek zingt alle woorden luidkeels mee. Wat een toppers!

Tess et les Moutons

tess et les moutons haagse song van het jaar 2019
Foto: Iwan de Brabander

Na Sunny Rays is het aan Tess et les Moutons. Tess speelt, samen met een gitarist en accordeonist, Franse chansons waarbij je de Franse zon bijna op je huid voelt schijnen. Ze weet de Franse woorden zó enthousiast over te brengen, dat onze fotograaf Iwan spontaan vergeet dat hij helemaal geen Frans spreekt en het dus niet verstaat. In januari speelt Tess een eigen show in het PAARD.

Jack Faded

Jack Faded haagse song van het jaar 2019
Foto: Iwan de Brabander

Jack Faded, van 54 Gang, zet een vette oldschool hiphop act neer. Twee leden van de crew doen vol passie hun ding en krijgen het publiek meteen in beweging. Hun missie is Den Haag te veroveren en de hiphop scene meer in beeld te brengen. Ze hebben vandaag hun eigen ‘fan gang’ bij zich en zijn, zo te zien, goed op weg hun missie te volbrengen. Het weekend is aan!

Mispoes

mispoes haagse song van het jaar 2019
Foto: Iwan de Brabander

Normaal gesproken staan de dames van Mispoes met zijn drieën op het podium, maar vandaag zijn het er twee. Meer hebben ze eigenlijk niet nodig, want zodra de beat wordt ingezet, krijgen ze het publiek mee. Robin Dirksen, één van de dames, staat met maar liefst drie acts in de lijst van de Haagse Song van het Jaar; Playground Zero, Ava Nova en Mispoes. Girls Rule!

Goldband Haagse Song van het Jaar 2019

haagse song van het jaar 2019 goldband
Foto: Iwan de Brabander

Nadat de spanning flink is opgebouwd voor zowel muzikanten als publiek, volgt het verlossende woord. Dé Haagse Song van het Jaar 2019 is (hoe toepasselijk) ‘Mijn Stad’ van Goldband. Onlangs won Goldband ook een Award voor Beste Videoclip en de Music Support Award bij de Haagse Popprijzen 2019. De heren betreden het podium en knallen juichend de champagne open op het podium terwijl ‘Mijn Stad’ door de foyer klinkt.

Mooie tweede plek Sunny Rays

‘Rustig Aan’ van Sunny Rays eindigt op nummer 2 in de lijst van de Haagse Song van het Jaar. Wat helemaal niet gek is voor zo’n jonge band, zéker als je beseft dat ze DI-RECT en Golden Earring ver achter zich hebben gelaten in de competitie. We verwachten een mooi festivalseizoen voor de band in 2020!

Son Mieux derde plaats

son mieux haagse song vn het jaar 2019
Foto: Iwan de Brabander

Op de derde plaats staat Son Mieux met het nummer ‘Nothing’. Ook een heerlijk nummer waar de Hagenaars, terecht, apetrots op zijn. Onlnags wonnen zij de Haagse Popprijs 2019 en vorig jaar de ‘Haagse Song van het Jaar 2018’ met het nummer ‘Everyday’. Ondertussen is de wisselbokaal even kwijt, waardoor Goldband vandaag een vervangende trofee krijgt, in de hoop dat de officiële wisselbokaal nog volgt.

Wat een muzikaal talent heeft Den Haag toch. Een stad en muzikanten om terecht trots op te zijn. Dank aan de organisatie Den Haag FM, PAARD en 3VOOR12 Den Haag, muzikanten en fijn publiek voor deze fantastische avond.