De Paleiskerk Sessies: online concerten van Residentie Orkest

Residentie Orkest Den Haag is terug op het podium! In juni en juli neemt het Orkest drie live concerten op in de Haagse Paleiskerk. Helaas vanwege de coronavoorschriften zijn de Paleiskerk Sessies zonder live publiek, maar je kan het gratis zien en horen op de website. Concertmeester Wouter Vossen: “Muziek kun je maar tot op zekere hoogte alleen doen. Om dit nu weer met collega’s en publiek te delen, dat is zo waardevol, daar heb ik erg naar uitgekeken.”

Bach & Biber

Vanaf 19 juni spelen dertien musici van het Residentie Orkest Johann Sebastian Bachs bruisende en levendige Derde Brandenburgse Concert en zijn wereldberoemde Air. Dit onder leiding van de vaste gastdirigent en barokspecialist Richard Egarr. Ook staan Dario Castello’s Sonate 16 ‘per stromenti d’arco’ op het programma en twee stukken van componist en vioolvirtuoos Heinrich Ignaz Biber: Mensa Sonara partia 3 en het spectaculaire Battalia, waarin een zeventiende-eeuwse veldslag wordt nagebootst. Richard Egarr introduceert dit heerlijke barokconcert op bijzondere wijze vanachter zijn klavecimbel.

Bartók en Piazzolla

Foto: Marco Borggreve

Vanaf 26 juni. Het eerder geplande concert met Vincent van Amsterdam, in 2016 winnaar van de Dutch Classical Talent Award, kon vanwege corona niet doorgaan. Nu maakt de veelzijdige accordeonvirtuoos alsnog zijn debuut bij de Paleiskerk Sessies. Vinvent van Amsterdam soleert in Aconcagua, het beroemde concert voor bandoneon van de legendarische Argentijnse tangovernieuwer Astor Piazzolla. Daarnaast spelen twintig musici van het Residentie Orkest onder leiding van dirigent en violist Wouter Vossen Béla Bartóks Roemeense volksdansen.

Haydn & Mozart

Vanaf 17 juli. De charismatische Britse Nederlander Richard Egarr – “De Leonard Bernstein van de oude muziek” – dirigeert én soleert in Joseph Haydns Pianoconcert in D, dat mede dankzij het flamboyante slotdeel een van zijn populairste werken werd. Drieëntwintig musici van het Residentie Orkest spelen verder de 29ste Symfonie van Wolfgang Amadeus Mozart, volgens schrijver Maarten ´t Hart “een wonderwerk van een achttienjarige.”

Meer informatie over het Residentie orkest: Paleiskerk SessiesteaserwebsiteFacebookTwitterYouTube.