DI-RECT geeft online live show vanaf De Pier op Scheveningen

DI-RECT geeft op zaterdag 4 juli een concert vanaf De Pier op Scheveningen. Het optreden is niet te bezoeken, maar alleen te bekijken via een live stream op de website van de band. Kaarten voor de live stream gaan via het ‘pay what you want’ principe in de verkoop op woensdag 10 juni om 09:00 uur via de website. Bij het ticket is een speciale 7” vinyl single van ’Soldier On’ te bestellen en een wijn- en bierpakket van lokale ondernemers.

Waanzinnige show

Direct band
Foto: Nathan Reinds

Afgelopen weekend gaf DI-RECT een show vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Meer dan 7.500 bezoekers kochten een kaartje en beleefden de show online. “Het was heel bijzonder om weer op het podium te staan als band met de gedachte dat duizenden mensen tegelijkertijd het concert thuis beleefden in hun woonkamer of dakterras. We hebben zoveel goede reacties gekregen dat we het nog eens gaan doen op 4 juli. Deze zomer missen we de festivals heel erg. Daarom leek het ons tof om een online show te doen op een mooie buitenlocatie. Die hebben we gevonden in de Pier van Scheveningen. Het wordt dan ook een totaal andere set dan die we gisteren in het theater speelden, het zal meer een show worden op De Pier die we op de festivals zouden doen. We hebben er heel veel zin in en gaan er een waanzinnige show in een prachtige live-setting van maken vanaf het Scheveningse water, de lucht en om ons heen.”
aldus zanger Marcel Veenendaal.

DI-RECT bestaat dit jaar twintig jaar. Op 9 en 10 oktober staan concerten gepland in Rotterdam Ahoy en de band heeft momenteel een grote hit met ‘Soldier On’. Eerder scoorde de band hits als ‘Times Are Changing’, ‘Invincible’ en ‘Devil Don’t Care’. Ze gaven een eigen concert op het strand van Scheveningen voor 12.500 fans en een uitverkochte show in AFAS Live. De band won talloze awards en speelde op alle grote festivals als Pinkpop, Lowlands en Concert at SEA.