Parkpop 2019; diverse podia met Haags talent

Op 30 juni tijdens Parkpop 2019 komt Haags talent samen op het Haags Veld in het Zuiderpark. Haagse cultuurinstellingen als Musicon, Popradar, PIP, GUAP, Stichting Aight, Submarine Den Haag en Cultuurschakel slaan de handen ineen om maar liefst vijf podia te vullen met opkomend talent uit Den Haag.

Haags Podium op Parkpop 2019

Foto: Wouter Vellekoop

Op het Haags Podium zetten Musicon en Popradar zich in voor een gezond muziekklimaat in Den Haag. Op dit derde grote podium van Parkpop 2019 spelen Callkoen, 54 GANG, Machine Makes Man, The Mighty Breaks, Supersonic Blues, Ava Nova, Mamihlapinatapai, Orange Grove en F1rstman.

YourStage

Parkpop

YourStage (Musicon) sluit het schooljaar af op Parkpop 2019. In de circustent laten middelbare scholieren van alle scholen in Den Haag e.o. zien hoeveel talent ze in huis hebben, van musical, bands, rappers, singer-songwriters tot dans. Een professionele jury beoordeelt de acts. Acts kunnen een cultuureducatiebudget tot €1.000,- winnen. Op de Cultuurmarkt is van alles te ontdekken zoals welke workshops en cursussen op het gebied van muziek en dans te volgen zijn in Den Haag.

PIP x Submarine x Antilounge

Foto: Joni Israeli

Ook PIP en Submarine hebben de koppen bij elkaar gestoken om een spannend programma op Parkpop samen te stellen. Ze presenteren de nieuwste releases van platenlabel Antilounge, dat richt zich op vooruitstrevende, elektronische Haagse artiesten. Antilounge vertegenwoordigt genres als electro, jungle, instrumentale hiphop, juke, industrial, tekno, grime, breakcore, bassline, worldcore, IDM, garage, noise drones en terrorsalsa.

I Love Hiphop

Foto: Wouter Vellekoop

In de I Love Hiphop area (Stichting Aight en GUAP) vindt de halve finale van de grootste breakdance competitie voor de jeugd van Nederland, de Nederlandse Breaking League (NBL), plaats. Tijdens deze Grand Slam strijden de dansers om een plaats bij de beste acht van hun categorie. Na de battles zijn er optredens van Hermes Barzelini, LionL Liyagi, LA Santana, Large, Djesco en Pinas. De winnaar van ‘Agga’s Best’ (talentencompetitie op 29 juni in theater De Vaillant) maakt de line-up compleet. Naast al het breakdance- en rapgeweld wordt er ook live op Parkpop een kunstwerk gemaakt op een enorme graffitiwand.

People Stage

people stage parkpop 2017

CultuurSchakel zorgt voor een Haags tintje op Parkpop, met People Stage. Cultuurankers en culturele organisaties selecteerden de beste talenten uit hun netwerk in heel Den Haag, wat samenkomt op dit podium. Zo presenteert Theater De Nieuwe Regentes de zangeres Carolien Geritz. Om kans te maken op een podiumplek op People Stage zijn er weer contests waar de talenten strijden, zoals de contests door Ready To Play.

Lees meer over Parkpop Downtown, Parkpop Saturday Night en Parkpop 2019 op de website.