Eerste online festival een hit!

Vrijdag 27 maart 2020 organiseert Radio 2 in nog geen 2 weken het eerste online festival. Live via hun eigen Youtube streamen artiesten als Ilse de Lange, 3 J’s, Danny Vera, Judy Blank, Ed Struijlaart en Haagse Boss, Tim Akkerman hun songs. En dat allemaal, niet op een groot veld, maar in je eigen woonkamer… Cool!   

Chill begin met gelijk veel soul

Danny Vera Radio 2 Live Stream Iwan de Brabander

Marlijn Weerdenburg is de eerste die vanaf thuis via haar Youtubekanaal mag performen. Heerlijk huiselijke sfeer zet ze neer met haar kleine maar diepe songs. Het Nederlandstalige past haar goed. Radio 2 heeft een aardig blik van diverse muzikanten open getrokken. Steffen Morrison neemt ons met zijn pianist mee in een huiskamer-soul verhaal. Heel wat anders met toch dezelfde chillfactor. Sweet sound en hoop nieuwe songs. Danny Vera (first time streamer), die bijna zijn computer uit het raam gooide, kickt er wat golden oldies en supernieuwe nummers in. Zijn donkere stem klapt door de ether… ehh, over het net! Als hij vraagt een foto te posten met twee vingers in de lucht, zie resultaat.

Folk, blues en kunst

Ed Stuijlaart Theater Dakota by Iwan de Brabander

Darlyn, een normaal 6-koppige formatie staat nu met de helft in de huiskamer voor de camera. De superhechte band maakt eigentijdse edgy poppy folk. Heel cool! Bizar om zoveel verschillende stijlen de huiskamer live binnen te zien/voelen komen. Ed Struijlaart is sinds kort een diehard streamer. Elke zondag (zolang de Corona ons van de kunst buiten houdt) kun je via Ed Struijlaart zijn site, de magische singer songwriter/ gitaarman aanschouwen. Ook nu weer supernice! Ook Elske doet wel vaker iets met internet en neemt je mee op een Elske de Wal droomreis. Met die megastem is het instappen en genieten.

Pure muziek

Tim Akkerman @ Dakota Den Haag by Iwan de Brabander

Ook Tim Akkerman is niet vreemd van Het Net en klapt er wat nieuw werk uit gecombineerd met natuurlijk wat werk van Bruce ‘The Boss’ Springsteen. Tim is on ‘Fire’! Doordat niet alles volledig via schema loopt, zoals hoort bij een eerste keer, mis ik een paar streams. De 3J’s gaan lekker los en zorgen sowieso met z’n drie onder elkaar al voor een feestje. Alsof er 10 J’s in de kamer staat! Love it!

Wat een keuze

Ilse de Lange 2006 Leidschenhage by Iwan de Brabander

Zoals Ilse de Lange daar gister onzeker voor de webcam zat, bracht dit beeld me terug naar 2006, waar ik de eerste keer de kans had om haar te fotograferen. Zo blij dat ze weer terug naar haar muzikale roots is! En daar blijf ik te lang naar kijken waardoor ik gelijk doorskip naar muzikale genius Judy Blank. Ook hier weer een muzikale trip die maar door en door zou mogen gaan. Als laatste voor mij was het ongekend talent ANNA. Frisse poopy, dreamy sound. Vette band. Lekker geluid!!!

Dit mag wel vaker

Leuk te zien hoeveel plezier de muzikanten erin hebben om dit te doen. Mooi opgezet door Radio 2. Paar kleine hickups met de verbinding, wat werd goed gemaakt met een wat langer doorgaand optreden. De artiesten zijn tijdens hun set allemaal benaderd door de radio voor een live interview. Livestreams poppen overal op nu, maar zoiets als dit had ik nog niet gezien. Dit is voor herhaling vatbaar, zeker!

Even terugkijken…

18:00 – 18:30 Marlijn Weerdenburg via https://www.youtube.com/c/marlijnweerdenburgofficial 
18:30 – 19:00 Steffen Morrison via https://www.youtube.com/user/steffenmorrison 
19:00 – 19:30 Danny Vera via https://www.youtube.com/user/dannyveramusic 
19:30 – 20:00 Darlyn via https://www.youtube.com/c/darlynmusic 
20:00 – 20:30 Ed Struijlaart via https://www.youtube.com/user/EDmusicnl 
20:30 – 21:00 Elske DeWall via https://www.youtube.com/user/elskedewall 
21:00 – 21:30 Tim Akkerman via https://www.youtube.com/user/timakkermanmusic 
21:00 – 21:30 Remme via http://youtube.com/c/remmemusic
21:30 – 22:00 3JS via https://www.youtube.com/c/3JS 
22:00 – 22:30 Ilse DeLange via https://www.youtube.com/user/Ilsedelangemusic 
22:30 – 23:00 Voltage via https://www.youtube.com/user/VoltageBluesRock 
23:00 – 23:30 Judy Blank + Pablo van de Poel van DeWolff via https://www.youtube.com/c/judyblanktunes 
23:30 – 00:00 Ongekend Talent:
ANNNA via https://www.youtube.com/user/annaoooooo
The Rising via https://www.youtube.com/user/bluesfromahypochondr