Embassy Festival en UIT Festival 2019: ultiem cultuurweekend

Zet het vast in je agenda: 6 t/m 8 september, Embassy Festival en UIT Festival Den Haag. Het hele weekend geniet je van voorstellingen met theater, dans, performances en live muziek. Het UIT Festival staat symbool voor de opening en de trailer van het Haagse cultuurseizoen. Laat je verrassen op het Lange Voorhout bij het Embassy Festival; een culturele wereldreis door zo’n zeventig landen met optredens en authentieke hapjes en drankjes. Een weekend om niet te missen!

Embassy Festival; swingen en heerlijke hapjes

Op vrijdagavond 17.00 uur is de kick-off van het Embassy Festival op het Lange Voorhout met twee podia. Verwacht onder meer het uitbundig swingende London Afrobeat Collective (ENG), klarinetvirtuoos Cüneyt Sepetçi (TUR), verrassingsacts en uiteraard food & drinks.

Op zaterdag 7 september barst het festival in volle omvang los. Het Lange Voorhout wordt omgetoverd tot een plek waar de internationale allure van Den Haag feilloos wordt weerspiegeld.

Er is een levendig aanbod op vier podia. Het Embassy Festival presenteert hier een melting pot met muziek van pop tot klassiek, een wereldmix van dans en theater, divers aanbod van culturele instellingen en een Kids Compound voor de jongste bezoekers.

UIT Festival; uit in de wijk en Paard van Stal

UIT Festival Den Haag start vrijdagavond met UIT in de Wijk, een programma van theaters en bibliotheken die cultuur in zeven Haagse stadsdelen een podium bieden. Elk Cultuuranker heeft een eigen programma met als verbindend element artiesten zoals Crosstown (dans) en Karsu (muziek) die langs de verschillende ankers trekken. Ook Paard opent haar deuren op deze eerste avond met Paard van Stal.

Op de tweede dag om 20.00 uur is de speciale UIT Nacht. Het hart van de UIT Nacht is te vinden op het Lange Voorhout waar een urban programma met onder meer A Mili en Nana Fofie furore maakt. Ook sluiten podia en theaters in het centrum van Den Haag aan. Van concerten in de Nieuwe Kerk tot een buitenbios (filmvertoning: Lola Rennt) van Filmhuis Den Haag; voor iedere festivalganger is er een passend, verfrissend en divers aanbod.

Op zondag 8 september is het tijd voor de derde dag cultuur. Op de Cultuurmarkt op het Lange Voorhout presenteren honderd culturele instellingen zich aan het publiek.

Lees meer over Embassy Festival of over UIT Festival op de website.