Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Festival Grand Bazaar

06/12/2019 |08:00 - 09/12/2019 |17:00

festival grand bazaar den haag

Van 6 t/m 9 december kun je je verwonderen over de Turkse cultuur met concerten en theater tijdens het nieuwe Festival Grand Bazaar in het Zuiderstrandtheater, Nieuwe Kerk en het Nationale Theater in Den Haag.

Artist in Residence, Selim Doğru verzorgt samen met het reART ensemble het openingsconcert op vrijdag 6 december om 20.15 uur in de Nieuwe Kerk. Het concert ‘Grand Bazaar’ staat in het teken van de grand bazaar in Istanbul. Bezoekers beleven een muzikale toer op verschillende plekken in de Nieuwe Kerk. Doğru maakte speciaal voor Den Haag een compositie die de ritmes, de melodieën en vooral de spirit van deze plek vertolkt.

Op zaterdag 7 december om 14.00 uur start het Saz Festival Lahey in de Nieuwe Kerk. Jonge Haagse talenten van de AKM muziekschool en gevestigde namen als Zeynel Demir, Mutlu Kizilgedik, Eren Akasahin treden hier op. Het festival staat volledig in het teken van het bijzondere Turkse snaarinstrument.

Op zondag 8 december om 20.00 uur treedt Rafet el Roman op in het Zuiderstrandtheater. De legendarische ‘meester van de romantiek’ komt op veler verzoek voor een exclusief concert naar Den Haag.

Afsluitend treedt Selim Doğru op in het Nationale Theater op maandag 9 december om 20.15 uur met zijn herneming van de succesvoorstelling ‘De Jaren 70 in Turkije’. Met tv- en filmfragmenten, verhalen, foto’s en heel veel muziek schetsen ze een beeld van het dagelijks leven van Turkije van toen. Speciaal voor deze voorstelling komt Getty Kaspers, die in 1975 het Eurovisie Songfestival won met het nummer ‘Ding-a-Dong’.

Koop kaartjes op de website.

Gegevens

Begin:
06/12/2019 |08:00
Einde:
09/12/2019 |17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Wijzigingen doorgeven? Of wil je een evenement toevoegen? Mail dan naar info@jitters.nl.