Festival De Betovering gaat door

16 t/m 24 oktober 2020, tijdens de Herfstvakantie staat Den Haag in het teken van het internationaal kunstfestival voor de
jeugd… De Betovering.  De organisatie biedt de kinderen tot en met 12 jaar een avontuurlijk én veilig programma aan. Negen dagen lang kunnen zij
zich onderdompelen in theater- en dansvoorstellingen, films, muziek, workshops en straattheater. WOW!

Nieuwe stijl van De Betovering

Waar het festival normaal van de hele stad één groot feest voor kinderen maakt, wordt er nu extra aandacht besteed aan het vermijden van drukte op de festivallocaties, aanvullende hygiënemaatregelen plus een slimme en veilige bezetting van de stoelen in de theaters, musea en andere culturele instellingen. Soms heel inventief: bij een van de voorstellingen zit het publiek zelfs met koptelefoon op het hoofd en toneelkijker in de hand in een reuzenrad.

Veilig en volgens de richtlijnen

Op de festivallocaties worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Daarbij bepaalt het protocol jeugdtheater dat volwassenen in de zaal 1,5 meter uit elkaar zitten en dat kinderen tot en met 12 jaar de ruimte daartussen invullen. In en rond de gebouwen is nagedacht over hygiëne en looproutes, zowel voor het publiek als de cast en crew. Mochten de corona maatregelen weer aangescherpt worden, dan is er voor vrijwel alle programmaonderdelen een alternatief voorhanden waarbij de spelers wél de 1,5 meter afstand van elkaar houden.

De kracht van de verbeelding

Suzanne Verboeket, festivaldirecteur: “De Betovering draait om de kracht van de verbeelding. Juist nú willen we kinderen uitnodigen om hun fantasie te gebruiken als antwoord op alle beperkingen en onzekerheden van deze tijd. Samen met onze culturele partners zetten we daarom alles op alles om ook dit jaar De Betovering door te laten gaan, op een manier waarbij de gezondheid van publiek en medewerkers prioriteit heeft. Met alle inventiviteit en flexibiliteit van dien. Dit wordt waarschijnlijk de meest bijzondere en avontuurlijke Betovering ooit.”

Festival De Betovering
Voor: iedereen van 2 t/m 12 jaar
Waar: in meer dan 55 culturele instellingen in en rond Den Haag
Wanneer: vrijdag 16 t/m zaterdag 24 oktober 2020 (herfstvakantie)
Programma/reserveren: vanaf begin september via www.debetovering.nl
Kosten: de meeste voorstellingen en workshops kosten €7,50