Festival Grand Bazaar: nieuw festival Turkse cultuur

Van 6 t/m 9 december kun je je verwonderen over de Turkse cultuur tijdens het nieuwe Festival Grand Bazaar. Geniet van concerten en theater in het Zuiderstrandtheater, Nieuwe Kerk en het Nationale Theater in Den Haag.

Openingsconcert

Vrijdag 6 december om 20.15 uur is het openingsconcert verzorgt door Artist in Residence, Selim Doğru en het reART ensemble in de Nieuwe Kerk. Het concert ‘Grand Bazaar’ staat in het teken van de grand bazaar in Istanbul. Bezoekers beleven een muzikale toer op verschillende plekken in de Nieuwe Kerk. Doğru maakte speciaal voor Den Haag een compositie die de ritmes, de melodieën en vooral de spirit van deze plek vertolkt.

Jonge Haagse talenten

Op zaterdag 7 december om 14.00 uur start het Saz Festival Lahey in de Nieuwe Kerk. Jonge Haagse talenten van de AKM muziekschool en gevestigde namen als Zeynel Demir, Mutlu Kizilgedik, Eren Akasahin treden hier op. Het festival staat volledig in het teken van het bijzondere Turkse snaarinstrument.

Meester van de romantiek en afsluiter

Op zondag 8 december om 20.00 uur treedt Rafet el Roman op in het Zuiderstrandtheater. De legendarische ‘meester van de romantiek’ komt op veler verzoek voor een exclusief concert naar Den Haag.

Afsluitend treedt Selim Doğru op in het Nationale Theater op maandag 9 december om 20.15 uur met zijn herneming van de succesvoorstelling ‘De Jaren 70 in Turkije’. Met tv- en filmfragmenten, verhalen, foto’s en heel veel muziek schetsen ze een beeld van het dagelijks leven van Turkije van toen. Speciaal voor deze voorstelling komt Getty Kaspers, die in 1975 het Eurovisie Songfestival won met het nummer ‘Ding-a-Dong’.

Koop kaartjes op de website.