Festival JOY tovert een lach op Haagse gezichten

Dit hele weekend is het smullen van sushi en de gezellige sfeer op het Lange Voorhout. Rondreizend foodtruck Sushi & Asian Street Food Festival JOY biedt een geheel aan geuren en kleuren en genoeg keus aan lekker eten. Karaoke, massage, vriendelijke mensen en live muziek maken het compleet. Jitterbuddies Iwan en Ka gaan op pad om dit festival te ervaren.

Lekkere wijn en bier in stijlvolle glazen

sushi en asian foodtruckfestival JOY
Foto: Iwan de Brabander

We worden vriendelijk ontvangen bij aankomst. Ook onze vrienden van Stappen in Den Haag zijn er om mooie foto’s van Festival JOY te maken. Onder het genot van een heerlijk wijntje, in een stylish plastic wijnglas, praten we bij. Bij Festival JOY koop je een (statiegeld)glas die je de hele avond kan gebruiken. We vragen ons af wanneer de kartonnen glazen in gaan komen. Dit zijn wel plastic glazen die er heel erg echt uit zien. Al vroeg op de avond stroomt het Lange Voorhout vol met liefhebbers van streetfood.

Diverse hapjes en een knusse sfeer

sushi en asian foodtruckfestival JOY indo eten
Foto: Iwan de Brabander

Foodtruckfestivals, er zijn er steeds meer de laatste jaren. Diverse thema’s en locaties. Festival JOY is een waardige nieuwkomer op het Lange Voorhout. Het ziet er leuk uit met gekleurde lampjes en parasolletjes. De wachttijden bij de bar en bij het eten vallen heel erg mee. In no time hebben Iwan en ik een bord Indisch eten van fantastische kwaliteit, zowel in smaak als opmaak. Geen gedoe met munten, maar gewoon pinnen. Mensen naast ons schuiven aan en zijn enthousiast over de sfeer en de sushi-bar. Het publiek lijkt jonger en diverser dan bij andere foodtruckfestivals. En het is er schoon, er zijn veel ‘opruimers’.

Entertainment en live muziek

top vijf foodtruckfestival den haag
Foto: Iwan de Brabander

De bezoekers worden vermaakt met live muziek. Mensen verzamelen zich om het kleine podium waar een band zijn tunes het Lange Voorhout over laat zweven. Het swingt en past goed bij deze zomerse sferen. Ook loopt er een man met saxofoon op stelten de straat op en neer tussen de etende mensen door. In een tent ontspannen mensen zich bij een massage. De karaoke is nog stil, net zo stil als de silent disco. We denken dat karaoke later op de avond, een paar drankjes verder, misschien populairder wordt. Het is allemaal knus, veilig, gezellig -niet too much- maar zeker genoeg.

Vandaag en morgen kun je nog genieten bij dit festival op het Lange Voorhout. Lees meer over Festival JOY op de website.

Foodtruckfestivals deze zomer in regio Den Haag

sushi en asian foodtruckfestival JOY stelten
Foto: Iwan de Brabander

Nog niet genoeg van foodtruckfestivals? Hier vier van de festivals die je in de regio deze zomer kan bezoeken. Van 30 mei tot 2 juni Rrrollend en van 7 t/m 10 juni Haagse Wereld Hapjes op het Lange Voorhout. Van 21 juni tot 23 juni Foodstock in Voorsburg en van 30 augustus t/m 1 september Festival TREK in het Westbroekpark.