Festival TREK 2019: knus, live muziek en veel lekkers

Het is zover; op vrijdag 30 augustus verschijnt in het Westbroekpark de beroemde TREK-karavaan. Met al haar gekleurde foodtrucks, de ouderwetse zweefmolen en vele gekleurde lampjes die het geheel overkoepelen, is er meteen een feestelijke sfeer voelbaar op het Festival TREK 2019. Wij, Jitters Ka en Bianca, kunnen hier niet aan voorbij lopen en voordat we het weten staan we, met een glas witte wijn in de hand, op het knusse terrein van TREK. Foto boven: Peter Lodder

Andre Hazel, saté en mojito’s

festival trek den haag andre hazel
Foto: Peter Lodder

Tijdens de start van het festival, wanneer de zon nog volop schijnt, warmt (onze buddy) André Hazel de bezoekers op voor de avond. Hij staat op het podium wat dit jaar een nieuwe opstelling voor het gemeentehuis heeft. Beter, want nu veel meer in beeld en duidelijker te horen. Met alleen zijn gitaar en zijn warme, relaxte stemgeluid zet André een ongedwongen sfeer neer. De mensen om hem heen genieten van een heerlijk versgebakken saté’tje met een ijskoude mojito ernaast. Vanaf het podium klinken vrolijke covers van ‘One Love’ en ‘Three Little Birds’ en ook André’s originals hebben een positieve boodschap en liggen gemakkelijk in het gehoor. Wat wil je nog meer op een zomerse vrijdagavond?

Tom Wavy’s songs surfen het park over

tom wavy festival trek 2019

Na André Hazel betreedt Tom Wavy het podium. Zijn verschijning (‘wavy’ haar in een knotje, shirt van surfmerk) geeft je het idee even aan het strand te zitten en ook zijn muziek sluit daarop aan. Ontspannen tonen met een hele fijne stem, je voelt jezelf binnen no time in de weekendsferen komen.. Tom speelt enkele covers en zowel een paar Nederlandstalige originals als bijvoorbeeld een Engelstalig eigen nummer ‘Hard to Beat’. Alle nummers klinken even oprecht; genieten!

Biechten; een last van je schouders

Na deze fijne, zonnige optredens besluiten we het terrein verder te verkennen. We komen de enige echte TREK-priester tegen en laten ons overhalen te komen biechten in zijn mobiele biechthokje. Wat we hebben opgebiecht, blijft natuurlijk tussen de bebaarde priester en ons, al heeft hij het wel even ‘de Cloud in gestuurd’… Maar we kunnen je vertellen dat er een last van onze schouders is gevallen, het is zeker aan te raden gebruik te maken van deze extra service van TREK!

Eten met liefde gemaakt

festival trek 2019 eten
Foto: Peter Lodder

Afijn, na al deze activiteiten is het ook inmiddels tijd voor een lekkere hap; je bent niet voor niets op een foodtruck-festival. Wij testen de burgers, de quesadillas en de poké bowls en alles smaakte even vers en verrukkelijk. Fijn dat het eten met zoveel liefde klaargemaakt is en met een lach geserveerd wordt; daar houden we van! Ook qua dranken is er keuze te over. Ga dus vooral op een lege maag richting het Westbroekpark dit weekend en laat je verrassen door alle verschillende smaken.

Entertainment en spellen

festival trek 2019 entertainment

Uiteindelijk hebben we zelf nog even een hilarisch TREK-spel gespeeld: beide spelers staan op een blok hout waartussen een touw bevestigd is, na aftellen mogen beide partijen het touw pakken en proberen de ander van het blok af te trekken. Lachen, gieren, brullen en misschien wel het allerleukste als je al een paar wijntjes/biertjes binnen hebt!

Nog twee dagen genieten

festival trek 2019 entertainment
Foto: Peter Lodder

Er is op het festival nog veel meer te doen, zoals trouwen in het gemeentehuis, een toneelvoorstelling bezoeken, of natuurlijk een rondje in de zweefmolen. Dit jaar is er veel meer aan entertainment toegevoegd. Zo kun je ringwerpen en gesigneerde kookboeken winnen of een escaperoom in een Volkswagen bus ervaren. Ook aan de kinderen is op Festival TREK 2019 gedacht; er is een kinderweide met veel leuks als een poppenkast en harenvlechten.Voor ieder wat wils dus. Heel veel plezier allemaal dit weekend!

Festival TREK 2019 duurt nog tot en met zondag 1 september.
Openingstijden:
Zaterdag van 14.00 tot 23.00 uur.
Zondag van 14.00 tot 21.00 uur.