Foodfestival VISSCH 2019: geslaagde culinaire opening

Vandaag, vrijdag 4 oktober, is de eerste dag van de zesde editie van foodfestival VISSCH 2019. In het hart van Scheveningen, op de Visafslag, zijn kookdemonstraties, workshops, en op de vismarkt kun je de Noordzeevis laten bereiden en daarna proeven. We zijn benieuwd naar de sfeer en stappen op de fiets in de regen richting de loods op Scheveningen.

Sfeervolle loods

foorfestival scheveningen loods sfeervol
Foto: Richard Mulder

De Visafslag is een grote loods en je zou denken dat het er kil en koud is. Maar niets in minder waar; het is binnen knus en sfeervol. Diverse gekleurde lampen verspreiden een warme gloed en de indeling van de stands en aankleding maakt het gezellig. Vanaf het podium klinkt een rustige sound met de talented Toine Scholten. Ze spelen net boven het geroezemoes van de enkele honderd mensen uit. De bezoekers van alle leeftijden genieten van de band, een glaasje drinken en de verse vis.

Puur Scheveningen

Vissch 2019 uitzicht haven scheveningen
Foto: Richard Mulder

Hier en daar kijken mensen naar een workshop, koken met Harry Wientjens of laten hun vis bereiden. Kinderen verbazen zich over de grote tentoongestelde vis in de koeling. Scheveningse dames en heren in traditionele klederdracht ontbreken natuurlijk ook niet. En, als je net even iets verder doorloopt naar buiten, adem je de frisse zeelucht in met uitzicht op de haven. Op en top Scheveningen dus.

Hele weekend een programma

Vissch bereiding live
Foto: Richard Mulder

Je kunt vandaag van 12.00 tot 22.00 en morgen van 12.00 tot 19.00 nog genieten op het Foodfestival VISSCH 2019. Bekijk hier het afwisselende programma. Het festival is gratis toegankelijk.

Vissch 2019
Foto: Richard Mulder