Foresense Weerhaak ep-release

Vanavond 12 september laat ik me verrassen door elektronische muziek in het Magazijn. Er zijn sets van Ochre, Elektrovolt, Marric, Charly & Gallus van Antilounge bij de ep-release Weerhaak van Foresense. De ep wordt online en op cassetteband in beperkte oplage uitgebracht.

Marric start met IDM

Marric forensense weerhaak ep release

Antilounge is een label voor Haagse electronische producers en muzikanten. Het is erg breed. En ze hebben vaak releases met de wat meer underground elektronica. Dit is er verder in Den Haag niet. Net voor middernacht kom ik via een trap naar beneden aan in de donkere club Magazijn. Langzaam loopt het vol met mensen. De sfeer voelt gemoedelijk aan. Marric start als eerste zijn set met fascinerende IDM deuntjes en laat de mensen chillen en dansen.

Ochre, Charly & Gallus, Elektrovolt

Charly & Gallus weerhaak ep

Daarna speelt Ochre. Hij creëert al tientallen jaren IDM met hiphop kleuren. Charly & Gallus vervolgen met UK bass en heerlijke jungle. Van Elektrovolt hebben we al kunnen voorproeven bij het Onze Ambassade festival. Hij speelt smaakvolle elektro vanuit een donker hoekje. Genieten.

Foresense gooit Magazijn los

Foresense ep release magazijn

En dan komt eindelijk de Foresense Weerhaak ep-release. Foresense laat een mix van Braindance, IDM en Jungle horen. De rook gaat aan en de mensen gaan compleet los. Wat een avond. Echt een aanrader als je wilt vertoeven in de underground scene, geïnspireerd wilt raken en bewegen op magische elektronische geluiden.