Scotty does know! jong talent op Fruit Festival

Fruit Festival is het jaarlijkse buurt festival op het Abrikozenplein in Den Haag met voor ieder wat wils, van jong tot oud. Zo zijn er diverse live acts maar ook vele kraampjes met sieraden, goede doelen en, zoals de naam van het festival eer aan doet, ook heel veel gezonde fruithapjes en smoothies!

Ready to Play met jong talent

Velvet sway fruit festival
Velvet Sway

De weersomstandigheden en verwachtingen voorspellen weinig goeds. Dat weerhoud mij er niet van om al vroeg te gaan kijken bij Fruit Festival. Van 12.00 tot 14.00 uur staat namelijk een aantal beginnende bands gepland van Ready to Play. Ready to Play is de ontmoetingsplek waar (jong) talent samenkomt, samen speelt en uiteindelijk hun kunsten vertonen op het podium.

Roomm 8 trapt af

Roomm 8 ready to play
Roomm 8

Als eerste mag Roomm 8 aftrappen waarbij Marijn en Victor elkaar afwisselen op drums en gitaar. De band speelt al een tijdje samen en hiervoor in andere formaties. Het zijn een stel jonge honden die het publiek warm maken ondanks de harde wind. Een band met veel potentie!

Laat en Velvet Sway

velvet sway
LAAT

Hierna spelen de bands LAAT en Velvet Sway. Twee verschillende acts met op een aantal posities dezelfde koppen. Op sommige momenten stevig en hard maar ook ingetogen. Mooi! De zangeres van LAAT heeft een parel van een stem, die zeker niet onder doet aan een Anouk of Ilse de Lange. Veelbelovend!

Sunny Rays voor een zomers gevoel

sunny rays
Sunny Rays

De band Sunny Rays zorgt voor letterlijk een zomers gevoel. Door de shirtjes die de bandleden aan hebben voel je je even op Hawaii. Inmiddels schijnt de zon volop boven het Abrikozenplein. Zo nu en dan voelen we een briesje (windkracht zes wel te verstaan) door onze haren. Sunny Rays heeft een heerlijke sound, waarbij zowel de zangeres als de zanger/gitarist het publiek weten te imponeren.

Tess et les Moutons

tess et les moutons
Tess et les Moutons

Over Tess et les Moutons schreef Jitter Ilja Vlietstra in haar blog al veel moois, waar ik mij volledig bij aansluit. Zeer mooie en warme chansons die op momenten herkenbaar zijn ondanks mijn beperkte kennis van de Franse taal. Het voelde gewoon goed!

Scotty Doesn’t Know

scotty doesn't know
Scotty Doesn’t Know

Scotty Doesn’t Know zijn vier jonge poppunk/punkrock rockers uit Voorburg. De band is al samen sinds 2017 en werken momenteel aan hun eerste EP/singel. Stevige sound met veel energie maakt het voor het publiek onmogelijk om stil te blijven staan! Mee doen is de key word. Scotty does know! Houd de website in de gaten voor aankomende gigs.

Bekijk meer foto’s van Fruit Festival op mijn Facebook.
Op naar het volgende festival in de Vruchtenbuurt: zaterdag 6 juli, Proef de zomer!