Genieten van duurzaamheid: Festival Make a Change

Gelukkig kan het festival Make A Change doorgaan. De truc: geen centrale locatie, maar alle actie vindt plaats in restaurants, winkels, (moes)tuinen en op strand, duin of bos. Het aantal deelnemers per onderdeel is beperkt. Overal zorgen we voor voldoende afstand – dat maakt het festival coronaproof, ook volgens de nieuwe maatregelen. Geniet van 19 t/m 25 oktober door heel Den Haag van superlekker eten bij gave locaties en bijzondere initiatieven met live muziek! De kaartverkoop is gestart.

3 toprestaurants op 1 avond met Tour de Fork

Het festival Make a Change is leuk voor zowel volwassenen als kinderen. De workshops zijn meestal in het Nederlands als in het Engels. Bij Tour de Fork ga je met een gids mee langs 3 duurzame toprestaurants in Den Haag en geniet je steeds van één bijzonder gerecht. Ondertussen hoor je het verhaal van de zaak en het voedsel, met als afsluiter een intiem live optreden. Medeorganisator Laura Nijhuijs: “We hebben restaurants en andere plekken echt geselecteerd op duurzaamheid. Bijvoorbeeld restaurants die Noordzeevis serveren of plekken die hard bezig zijn om foodwastes tegen te gaan.” Zo eet je bij de ‘Kop tot Staart’ route gastronomische hoogstandjes die met overschotten worden bereid. Zo kan er zomaar een paté van een ‘overtollig’ dier als de Schipholgans op je bord belanden, of een siroop bereid uit bijproduct van een Haagse bierbrouwer.

Wormenhotel, wildpluk en meer

Andere activiteiten zijn je eigen wormenhotel bouwen, een designriem maken van een restproduct, en een wildplukwandeling waarna je nooit meer hetzelfde kijkt naar al het groen om je heen. Aangekondigd worden nog kijkjes achter de schermen bij bijzondere plekken in de stad, filmvertoningen, winkeltours, kookworkshops, watersport en andere buitenactiviteiten. Tot aan de herfstvakantie volgen wekelijks nieuwe aanvullingen op het programma. Mis dit event niet.