Gluren bij de Buren 2020 (deel 2)

Op zondag 9 februari is het zover; ‘Gluren bij de Buren 2020’. Op deze zondag zijn er door heel Den Haag vele huiskamerconcerten -gratis- te bezoeken. En als er één ding is waar ik gek op ben, is het wel live muziek in knusse setting. Jitters Iwan en Ka schrijven in deel een over drie optredens. Vandaag ga ik naar Sahil Bahl, Sunny Rays en Rubenson. Dat wordt genieten!

Sahil Bahl

Foto: Bianca Wubben

Sahil Bahl speelt in een Haagse woonkamer in het Zeeheldenkwartier. Zijn dromerige tokkeltjes zorgen direct voor rust in de kamer, alle gasten vallen stil. Favorieten zijn ‘Drift Away’, ‘Rear Window’ en een oude favoriet, ‘Holly’, welke gaat over het achterlaten van zijn thuisstad en -land. Heerlijk dat de mondharmonica tijdens het laatste nummer ook nog tevoorschijn komt, dit maakt zijn set compleet. Sahil heeft een nieuwe EP. Zijn eerdere nummers waren al prachtig; kalm en vertellend. Zijn nieuwere nummers zijn met band opgenomen en wat steviger, vertelt Sahil. De EP release is op 18 april in het Paardcafé. Ik kan niet wachten!

Sunny Rays

Foto: Bianca Wubben

De altijd zonnige band Sunny Rays speelt vandaag op een woonboot aan de Conradkade. Wát een heerlijke plek, deinend op het water. In de knusse woonkamer staan bezoekers vlak op elkaar, er heerst een ons-kent-ons sfeertje. De band begint met ‘Wat is het leven zonnig..’, waarvan deze zin heel positief klinkt, maar de rest heerlijk cynisch is. Het ijs is gebroken en de boodschap is duidelijk; vandaag hebben we het over hoe het leven écht is, maar wel met een grote lach op ons gezicht! ‘Onzin’ leert op een luchtige manier mooie lessen en ‘Geen Zin’ is wat zwaarder, maar vooral ontzettend eerlijk. De teksten zijn diep doordacht en toch is het een gezellige, vrolijke bende. Ondanks het gure weer, zorgt Sunny Rays voor de benodigde zonnestraaltjes. Dank jullie wel!

Rubenson

Foto: Roy Schlameisen

In weer een andere knusse, Haagse woonkamer (zo’n prachtige ensuite; je kent het wel) speelt Rubenson. Er heerst een intiem sfeertje in de volle woonkamer; vlak vóór Rubenson zijn voeten zitten mensen op zitzakken op de grond en iedereen in de kamer luistert ademloos. De klanken van zijn nummers doen denken aan ’s zomerse sferen, een strand en misschien een tikkeltje Jack Johnson. Zijn teksten zijn eerlijk en kwetsbaar en de toewijding aan de muziek is voelbaar. Rubenson kiest de nummers voor de set ter plekke uit. Wij horen onder andere de nummers ‘Moments’, ‘Whole World Waits For You’ en ‘Pass You By’. Stuk voor stuk zijn ze om bij weg te dromen, terwijl je ondertussen geen woord wilt missen. Een prachtige afsluiter van deze heerlijke zondag.

Kon het gluren maar eeuwig duren!

Dit huiskamerconcert-sfeertje van ‘Gluren bij de Buren’ is precies waar ik zo gek op ben. Kon dit evenement maar een paar dagen, of weken, langer duren, zodat ik nog veel meer mooie plekken en muzikanten had kunnen ontdekken… Hopelijk kunnen we volgend jaar weer lekker gaan gluren, ik heb er nu alweer zin in. Bedankt voor de gastvrijheid, ‘Gluren bij de Buren 2020’!