Gluren bij de Buren 2020: van hiphop tot bossanova

Zondag 9 februari is het tijd voor artiesten, op vele kunstvlakken, om de huiskamers van onze Hofstad plat te spelen tijdens Gluren bij de Buren 2020. Speciale, persoonlijke locaties die ineens het podium zijn van rappers, cabaretiers, zangers en muzikanten. Onze variatie was zo breed als van hip hop tot bossanova.

Skofniks flowt lekker in Mad Science

Foto: Iwan de Brabander

De eerste op onze lijst bij Gluren bij de Buren 2020 vandaag zijn de Nederlandstalige rappers Parbo en Wolfie van de tight formatie Skofniks. Hele vette beats en rhyms klinken door de grote, warme tattooshop Mad Science tijdens de soundcheck. Al duizend keer langs gelopen en nu dan eens binnen. De multi creatieve mannen rammen de eerste set er met een hoop passie, vette teksten en dope beats doorheen. Den Haag hoor ik regelmatig als onderwerp voorbij komen. Wat een vette combi; de rap, naalden en inkt.

Quiet Colours met energieke bossanova in oud waldeck

Foto: Iwan de Brabander

Het quartet met wat diversiteit en wat kilometers op de muzikale speellijst brengt vanmiddag de bossanova. Chansons en jazzy tunes bossanova-style. Wat diverse talen komen voorbij. Een hoop diversiteit aan strakke percussie van Lex Velleman onder de mooie, warme strum en tokkelgitaarpartijen van Peter Stoker. Energieke en lekker getimede zang van Els Thijsse met nog af en toe een backing en dwarsfluit van Anneke als extra. Songs die niet allemaal even bekend bij het publiek, maar wel een hoog meeklap en neurie-niveau hebben. Heerlijk de Quiet Colours.

Warme sfeer bij Malibu Sunset

Foto: Iwan de Brabander

Een kwartier voordat de laatste set door Febby en Caroline wordt ingezet komen we binnen. Gelijk op onze wenken bediend met drinken, hapjes en gezelligheid staat de sfeer ook hier weer gelijk aan een warme zomerse dag. Terwijl buiten de mussen en pannen van het dak waaien, waaien binnen de super nice tunes van Malibu Sunset door de woonkamer. Caroline van der Voort zingt met warmte en passie een aantal pop-en countrycovers waarbij gitarist Febby Tasiran zijn bizarre gitaarskills eronder legt. Klinkt lekker. Zoiets van ‘Hey, dat is altijd wel lekker zo’n live huiskamerconcertje’.

Met een wervelwind aan diversiteit in aanbod en een megaberg aan talent zijn we blij met de keuzes die we vandaag hebben gemaakt. Ondanks het weer of dankzij het weer zijn er gelukkig best wat huiskamers vol met muziekgenieters. Volgend jaar weer een gluursessie!