Gnawa Festival Den Haag

Van 6 t/m 9 november is de tweede editie van het Gnawa Festival Den Haag. De locaties zijn PAARD, Korzo, Zuiderstrandtheater en het Nationale Theater. Marokkaanse Gnawa -oorspronkelijk uit West-Afrika- is een mix van Afrikaanse ritmes en religieuze Arabische liederen. Hierbij treden grote Afrikaanse sterren als Nass el Ghiwane en Hamid El Kasri en de band Maalem Bent Haussa op. Maar ook nieuwe namen als Mehdi Nassouli staan op de diverse podia.

Programma Gnawa Festival

Het festival opent op 6 november met Bombino in het PAARD. 7 november speelt het nieuwe talent Mehdi Nassouli een concert met het Amsterdams Andalusisch Orkest in het Korzo Theater. En in het Zuiderstrandtheater sluiten twee Gnawa-acts op 9 november het festival af: Hamid El Kasri en Nass El Ghiwane.

Band Maalem Bent Haussa

Het Gnawa Festival is ook blij verrast met de toevoeging van de Marokkaanse band Maalem Bent Haussa. Hind Ennaira is een van de weinige vrouwelijke Guembri-spelers. Ook is zij ambassadeur van vrouwelijke gnawa componisten, een muzieksoort die eeuwenlang alleen door mannen gespeeld werd. In Den Haag maakt de band zijn Europese debuut. Ze treden bij elke show van het Gnawa Festival Den Haag op.

Ga voor meer informatie over Gnawa Festival Den Haag en ticketverkoop naar de website.