Golden Earring in Ahoy: Haagse glorie!

De Haagse rockiconen van Golden Earring spelen vanavond 16 november in Ahoy Rotterdam. Ze geven een bruisend en dynamisch optreden met veel hits en albumtracks. Ahoy zindert en bruist al vooraf, het publiek heeft er zin in. Het is lekker vol, veel 50-plussers maar ook veertigers, dertigers én jonger publiek. De Haagse Golden Earring is nog altijd megapopulair in ons land.

DeWolff geweldige support-act

dewolff parkpop 2018
Foto: Ron van Varik

De support-act DeWolff, waar we eerder op Parkpop van genoten, is een uitstekende keuze. Deze band maakt bevlogen psychedelische rockmuziek. Het is rauwe bluesrock die je terugbrengt naar de sound van de jaren zeventig met topbands als Deep Purple of The Allman Brothers. Deze Nederlandse band bestaat uit de jonge broers Luka en Pablo van der Poel en Robin Piso. Pablo heeft een fijne interactie met het publiek. Hij zegt trots te zijn om na twaalf jaar een hit te hebben met veel airplay op de landelijke radio. Hij is een bevlogen gitarist met een goede stem en haalt spannende licks en riffs uit zijn gitaar. Met Luka op drums en Robin op toetsen is dit een topband.

Golden Earring doet er nog steeds toe

golden earring ahoy rotterdam
Foto: Martin Reitsma

Dan is het zover; de rockhelden van Golden Earring komen op het podium. Het publiek heeft er lang naar uitgekeken en is uitzinnig. Het optreden van ruim twee uur is een reis door de tijd, een ware ‘trip down memory lane’ met vijftig jaar hits en albumtracks. Het is van de eerste tot de laatste minuut spannend en meeslepend. Zo’n 58 jaar na het allereerste begin in 1961 doet de Golden Earring er nog steeds toe. De mannen zijn deze avond in hun element. Ze keken uit naar dit optreden. Het zou het hoogtepunt van het jaar moeten worden. En dat werd het ook.

Swingend en nostalgie

golden earring ahoy
Foto: Martin Reitsma

De opener met ‘Don’t Stop The Show‘ is direct ijzersterk. Daar staan levende legendes, energiek en gedreven te spelen alsof de tijd geen vat op hen heeft gekregen. ‘I do Rock ’n Roll‘ volgt, de zaal doet mee, het is nog altijd een heerlijk rocksong. ‘Another 45 miles‘ brengt je 50 jaar terug in de tijd en een gevoel van nostalgie daalt neer over Ahoy, het publiek zingt het dan ook woordelijk mee. ‘Long Blond Animal‘ blijft vitaal en swingt als altijd. Ahoy is één kolkende en dansende massa.

Optreden is als een warm bad

golden earring ahoy
Foto: Martin Reitsma

Het is een warm bad en hulde aan de mannen voor hun bevlogenheid en passie. Dit is rock ’n roll pur sang, ongepolijst en meeslepend en de soundtrack van je jeugd. Superlatieven te over, maar terecht! George Kooymans excelleert deze avond op gitaar en bezit nog steeds die mooie stem, hij zingt een akoestische versie van ‘Hold Me Now‘. Vuurwerk op drums door Cesar Zuiderwijk, het solide basspel van Rinus Gerritsen, een gedegen ritmesectie die zich kan meten met de besten uit de internationale muziekscène. Barry Hay is in zijn element met zijn doorleefde rockklanken en aansprekende performance.

Toegift ‘She Flies On Strange Wings‘ neemt ons mee terug naar 1971 en klinkt nog net zo sprankelend als toen. ‘Legalize Telepathy‘ is het laatste nummer op een onvergetelijke avond Golden Earring in Ahoy. Barry Hay bedankt het joelende publiek. Het ovationele applaus moet tot in de wijde omgeving te horen zijn.