Haags Songfestival 2020: Hagenaars meld je aan!

Maak je graag muziek? Zing je in het Nederlands? Woon je in Den Haag en wil je graag mee doen met een lokaal songfestival? Doe dan mee met jouw Haagse lied en meld je voor 15 maart 2020 aan voor het Haags Songfestival 2020. Misschien sta jij eind mei in de finale in de grote zaal van het PAARD.

Sjaak Bral

Sjaak Bral
Foto: Martijn Beekman

Het Haags Songfestival 2020 wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting en is op initiatief van de gemeente Den Haag. Het verbindt Hagenaars uit verschillende wijken met elkaar. Cabaretier Sjaak Bral is opnieuw de trekker van het evenement. In 2020 is het precies vijftig jaar geleden dat er voor het eerst een ‘Haags Songfestival’ werd georganiseerd. In 2003 werd voor de tweede en tot nu toe laatste keer een lokaal songfestival gehouden in Den Haag op initiatief van cabaretier Sjaak Bral. De liedjeswedstrijd werd toen gewonnen door Rinus Koevoets met het nummer ‘’t Mooiste dialect’.

Voorrondes en finale

jake clemons PAARD
Foto: Iwan de Brabander

In april 2020 zijn er vier voorrondes in Haagse Cultuurankers (Theater De Vaillant, Theater Dakota, Diamant Theater en Bibliotheek Nieuw Waldeck). In elke voorronde staan twee stadsdelen centraal. Uit elke voorronde gaan telkens twee acts door naar de finale, die eind mei plaatsvindt in de grote zaal van poppodium PAARD. De finale wordt live uitgezonden op TV West. De winnaar van het Haags Songfestival 2020 gaat naar huis met een grote beker, eeuwige roem en een later bekend te maken spectaculaire hoofdprijs.

Voorwaarden

  • Je woont in Den Haag.
  • De liedjes worden in het Nederlands gezongen, of in ieder geval grotendeels in het Nederlands, en ze gaan over Den Haag of ‘iets Haags’.
  • Alle muziekgenres zijn toegestaan.
  • Het gebruik van bestaande muziek in combinatie met een nieuwe Haagse tekst is toegestaan.
  • Covers van bestaande Haagse liedjes (muziek & tekst) zijn niet toegestaan.
  • Liedjes duren niet langer dan 3,5 minuut.
  • Tijdens voorrondes en finale werk je met van tevoren opgenomen muziek en live zang.

Hagenaars meld je voor 15 maart aan om mee te doen aan de wedstrijd. Aanmelden kan via e-mail. Lees meer informatie op de website.