Haags Verleden in gedichten: Haagse dichters doe mee!

Schrijf je graag gedichten? En wil je er een schrijven over het rijke historische verleden van Den Haag? Doe dan mee met het nieuwe project van De R.G. Ruijs Stichting en Bibliotheek Den Haag: Haags Verleden in Gedichten. Misschien komt jouw gedicht wel in de bundel. Of mag je samen met andere dichters op zondag 29 maart 2020 je gedicht voordragen voor publiek.

Voorbeelden en gratis workshops

Stuur voor 1 maart 2020 je gedicht in via mail. Alle Haagse dichters, amateur of meer, mogen mee doen en een gedicht schrijven over een bijzondere, kleine of grote gebeurtenis uit de geschiedenis van Den Haag. Bekijk voorbeelden en onderwerpen op Facebook. Heb je hulp of advies nodig? Kom dan naar een van de gratis workshops. Deze worden in januari en februari in samenwerking met Huis van Gedichten gehouden in vijf verschillende bibliotheken.

Voorwaarden gedicht

haags verleden in gedichten

Schrijf je gedicht voor Haags Verleden in Gedichten in de Nederlandse taal en maximaal twintig regels lang. Je verleent bij het insturen toestemming om het gedicht met je naam te plaatsen op internet en in gedrukte media. Ook kan het gebruikt worden voor een expositie met poëzieposters en in een bundel. Elke in de bundel opgenomen auteur ontvangt natuurlijk een gratis exemplaar. En je maakt kans om te worden gevraagd je gedicht voor te dragen op zondag 29 maart 2020 en/of op radio en/of televisie.

Lees meer informatie op de website van Haags Verleden.