Haagse Popweek 2019 is op hoogtepunt geopend!

Het is vrijdag 18 oktober. Dit betekent dat om 12.00 uur de Haagse Popweek geopend gaat worden! Op uitnodiging van Popradar Den Haag, voeg ik me bij het gezelschap dat klaar staat bij de ingang voor de toren van de Grote Kerk. Samen met Janneke, Lenny en Pijke van de Popradar, beginnen we om 11.45 uur aan de klim naar boven. Stadsbeiaardier Gijsbert Kok gaat ons voor op de 321 treden naar het carillon, waar Wethouder van Cultuur Robert van Asten en Son Mieux de opening in geheel Haagse stijl zullen verrichten. 

Hoog van de toren

321 van deze jongens

Met iedere trede wordt mijn bewondering voor onze stadsbeiaardier Gijsbert groter. De 321 tredes voelen als 3210 tredes. Gelukkig zijn er rustmomenten onderweg en weet ik, dat er als bonus een geweldig uitzicht over de stad op me wacht. Onderweg stoppen we even bij de grote luidklok uit 1541. Deze werd vroeger geluid door de torenwachters bij brand of ander gevaar in de stad. ’s Nachts dienden zij ieder half uur ‘hoog van de toren te blazen’, als teken dat zij niet in slaap waren gevallen.

Boven op het balkon aangekomen kijken we onze ogen uit. De skyline, met de Hoftoren, de Vulpen, het Strijkijzer en de ‘Haagse Tieten’, is adembenemend. Je kunt de Pier en zelfs een olietanker in zee zien liggen. Wat een prachtige stad hebben we toch!

De kick off met een hoogtepunt

Stadsbeiaardier Gijsbert Kok vertelt

Stadsbeiaardier Gijsbert neemt plaats achter het carrillon en legt uit hoe het carillon werkt. Wethouder Robert van Asten neemt plaats naast hem en zo klinkt omstreeks 12.00 uur het ‘O O Den Haag’ van Harrie Jekkers over de stad.

De beiaardier zal komende week meer Haagse muziek spelen. Het eerste stuk dit jaar is van de winnaar van de Haagse Song van het Jaar 2018 en Den Haags hottest: Son Mieux. Easy, dat klinkt als een klok! De Haagse Popweek 2019 is geopend! 

Vanaf nu kunnen muzikanten en muziekliefhebbers zich in de hele stad een week lang onderdompelen in muziek. Zo kan je bandjes ontdekken tijdens de 3VOOR12/DenHaag Clubtour , leer je alles over opnemen in een studio en zijn er workshops in samenwerking met jubilaris Radio Tonka.

Een boordevol programma

Easy…

Vanaf dit hoogtepunt gaan we onderweg naar meerdere hoogtepunten deze week. Een greep uit het programma: Drop It Like It’s Hot! waar muzikanten hun demo kunnen laten beoordelen door een panel van professionals uit de muziekindustrie. Een workshop Freestyle Techno door Club Res van Radio Tonka. Of wat dacht je van de CD release van Henk & Melle? En dan heb ik ook nog uit betrouwbare bron vernomen, dat er zaterdag ergens een verrassing op het programma staat…

De afsluiter van de Popweek is op zondag 27 oktober met de Haagse Popdag in het Paard. Stel je vraag aan de pro’s tijdens een speeddate of kom Haagse bands bekijken als Magic Moon, Gian en Niko. En had ik al gezegd dat deze avond de Haagse Popprijzen worden uitgereikt?

De live optredens zijn gratis toegankelijk. Voor de masterclasses en workshops betaal je € 5,00. Kaartjes zijn te koop via de Haagse Popweek organisatie.

Wat gebeuren er toch leuke dingen in Den Haag. Helemaal top, Popradar!