Happy Hunting Ground: paradijs voor happy people

Vandaag, 18 mei, is het tijd om te dansen en jagen bij Happy Hunting Ground. Een hip en happening strandfeest van strandclub Whoosah en Indigo op Scheveningen. O.a. Willie Wartaal, Jesse Gomes, Pat Smith en Sunny Sjoerd draaien een dj set. Maar er zijn ook bands als Goldband en Three Little Clouds. En, alsof het zo moest zijn, de zon schijnt volop. Ik ben benieuwd en stap op de fiets naar het zwarte pad.

Destructive Penguins verwarmt klein paradijs

destructive penguins happy hunting ground
Foto: Lisa Zhu – Insta: navypopsicle

De ingang heeft een vrolijk gekleurd dak van slingers. En, bijna symbolisch, als je daar onderdoor loopt kom je op een paradijsje op het strand. Overal zijn loungeplekken met vuurtjes en vrolijke kleuren. Tussen de strandtenten Whoosah en Indigo in, is het podium op het strand. De zevenkoppige band Destructive Penguins warmen het festival vast op met relaxte reggae en funky tunes. Het is nog vroeg en rustig op het zand, maar de mensen die er zijn genieten voor het podium of op een afstand met een drankje. Het is een fijne aftrap van Happy Hunting Ground 2019.

Van bloemenkrans tot skippyballen en vega eten

happy hunting ground whoosah bloemenkrans maken

In het midden is een Tipi Lounge waar mensen onder chillen en kletsen in het zand. Ernaast begint een Jägermeister (Jachtmeester, hoe kan het ook anders) Skippyballen Race. Ze gooien elkaar om, vallen met hun gezicht lachend in het zand en skippen weer verder, ondertussen shotjes Jägermeister drinkend. Ze hebben er plezier in. Bij eettentjes kun je vega eten kopen. We hebben geen idee wat het allemaal is, op de frietjes na dan. Een soort burger. “Iets met gegrilde kaas en onwijs lekker,” vertelt iemand. Verderop maakt een lief meisje bloemenkransen voor in je haar. Ze laat me er een trots zien. In no time lopen tientallen Happy Hunters met bloemen en bladeren in hun haar. Het is een vrolijk gezicht.

Strandstoelendans met Pat Smith

pat smith happy hunting ground stoelendans

Op het podium kruipt Pat Smith achter de draaitafel. Om Pat kun je niet heen en zeker niet in zijn hometown Scheveningen. Overal duikt zijn naam op, is het niet in Splendid!, dan is het solo of met friends. Nu entertaint hij de crowd al draaiend voor de Strandstoelendans. Sjoerd van Schuylenburch, dj Sunny Sjoerd en de Nachtburgemeester van Den Haag, haalt nog wat mensen over om mee te doen. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en er ontstaat een stoelendans met veel gekleurde stoelen. Ze dansen rondjes onder luid gejoel aangemoedigd door hun vrienden.

Three Little Clouds voor perfecte summer vibes

three little clouds happy hunting ground

Het strand is volgelopen met overwegend jong publiek. Hipsters, rasta -blond en donker- en nog meer zonnige mensen, waarvan veel in panterprint, komen langzaam in de beachparty-sfeer. Op het podium staat de (voor ons onbekende) band Three Little Clouds. Vanaf de eerste song met funky-disco vibes gaat iedereen los. Sommigen op blote voeten, springend of met capoeira-achtige moves. Het maakt allemaal niet uit, want alles mag en kan hier. Eén ding staat vast: deze band past perfect bij een beachparty en bij de blije vibe die hier heerst. Van ons hadden er nog meer van dit soort bands op Happy Hunting Ground mogen staan.

Willie Wartaal glittert zonder glitters

happy hunting ground 2019
Foto: Wouter Vellekoop

Nederlandse rapper en dj Willie Wartaal (De Jeugd van Tegenwoordig) draait ook op Happy Hunting Ground 2019. Wat een toffe performer is deze man. Eigenlijk doet hij gewoon ongepolijst zijn ding en zonder glitters. Het podium is gevuld met ‘zijn’ mensen, die hier en daar dansen of er gewoon zijn. Dat is op zich al grappig om naar te kijken. En ook hier staat niemand voor het podium stil. We zweten allemaal in het zand op deze heerlijke mix van Hiphop en House.

Het dak eraf in Whoosah met Goldband

happy Hunting Ground goldband
Foto: Wouter Vellekoop

Bij Indigo draaien er nog tot diep in de nacht dj’s. Ook in Whoosah gaat het feest door met de act Goldband. De Haagse band knalt moeiteloos direct de menigte los. We springen van links naar rechts en van voor naar achter in de stampvolle strandtent. Een kolkende massa gelukkige feestgangers. De mannen van Goldband zijn entertainers waar we vast meer over gaan horen in en buiten het Haagse. Na Goldband dansen we onverstoorbaar door bij de set van dj Sunny Sjoerd. Meisjes vooraan zwiepen hun haren in de lucht en alle armen bewegen mee. Niet van plan om te stoppen voordat de muziek stopt en de lichten aan gaan.

Sprookje met minder bands en meer dj’s

happy hunting ground 2019
Foto: Wouter Vellekoop

Een aantal bezoekers mist wat meer bands. “Vorig jaar stonden bands als MY BABY, Son Mieux en Splendid! op dit festival. Dit jaar zijn er minder grote bands en meer dj’s. Er is daardoor een overwegend jonger publiek.” De mensen die er zijn, zijn uitgelaten en blij. “Wat een topfeestje,” hoor ik roepen. En: “Mooi hè, dat deze strandtenten zo tof kunnen samenwerken?”. En dat is zeker een feit! Mede door het keiharde samenwerken is er een mooi strandfeest neergezet. Er wordt nog geknuffeld, gedronken en gedanst tot diep in de nacht. En dan is ook dit sprookje afgelopen en druipen de Happy Hunters weer af naar hun eigen hutjes om verder te dromen van het paradijs op het strand. Hopend op een nieuwe editie volgend jaar.