Hipfest 2020 kleiner en toch groots

Vrijdag 27 en zaterdag 28 november is het Scheveningse Hipfest een feit. Hipfest 2020 kleiner en toch groots. De belevenis over de zaterdag van het jaarlijks terugkerend spektakel Hipfest en een klein uitstapje naar Talenten aan Zee. Koud buiten en hartverwarmend binnen. Eindelijk weer muziek op Scheveningen… Waanzinnig!

Talenten aan Zee finalevoorstellingen

Nurlaila Karim met leerling Grote Kerk Scheveningen

Tijdens de afsluiting van Talenten aan zijn er optredens van jonge muzikanten, bekende artiesten en andere cultuurbeoefenaars. Nurlaila Karim, Ernst Daniël Smid & Céline Janssen en vele Scheveningse talenten als Sharon Overkamp (Share!) en Els Wentholt (What Els) blazen de voegen uit de Oude Kerk in de Keizerstraat. Het jaarlijkse talentenontwikkelingsproject van YMCA en Popagenda Scheveningen, is onder de huidige Corona-omstandigheden meer dan geslaagd. Elke stoel die er mocht staan was bezet en het publiek genoot.

Moonfire & No Justice on fire!

Moonfire @ Hipfest 2020 @ Saturnus

Hipfest is voor mij altijd een heen en weer geren tussen de verschillende podia. Dit jaar is het er een. Gelukkig maar, het zag er even naar uit dat dat een, geen zou zijn. Moonfire is een band die al een paar jaar meedraait met de bandcoaching sessies van YMCA. Heel cool om de band te zien groeien. De sound wordt steeds meer een en de pop- en rockcovers worden steeds meer eigen. Moonfire was on fire. No Justice is ook een formatie die je letterlijk steeds meer ziet groeien. In de muziek en lengte hebben ze al wat meters gemaakt en dat laten ze vandaag horen. Supersound!

Wolf en Aina doen hun eigen ding!

Wolf Johansson @ Hipfest 2020 @ Saturnus

Door van het enen naar het andere podium te rennen krijg ik allen nog maar een glimp van een song mee van Valentijn Twisk en Mandiiy. Mandiiy knalt een ‘I Will Allways Love You’ door de zaal met Valentijn in de begeleiding.
Dan is het tijd voor eigen werk. Wolf Johansson en Aina Qvist doen hun eigen ding. Een eigen sound met eigen woorden en sound. En dat gaat met volle overtuiging en wordt dan ook zo ontvangen door het publiek. Echte singersongwriter-songs. Songs om voor te gaan zitten en luisteren. Heerlijke tunes!

Papercut, Anne Roos en Emma en Sunny Rays warmen Saturnus op

Anne Roos en Emma @ Hipfest 2020 @ Saturnus

Papercut, punky, poppy, catchy en banging! Een podium vol met lekkere muziek en een coole look. Zoals de bandnaam al weergeeft.. er zit een scherp randje aan! Anne Roos en Emma, die al een tijd samen speelde in de formatie Step Aside, staan nu met z’n twee hun ding te doen. Eigen werk van Anne Roos met eigen begeleiding op gitaar en Emma Groen op percussie. Wat een combi en wat een sound. Van alle kanten in de zaal hoorde ik.. Wie zijn dat? Komen die vaker? Hoop ze zelf ook weer snel te zien en horen!!!
Sunny Rays, die kort geleden een eigen EP hebben gereleased, knallen deze vanavond door Saturnus. Altijd een genot naar de live-vibes en de rake teksten van de zonnestrallen te kijken en luisteren. Ondanks dat de aanwezigen alleen op een stoel mogen zitten, zie je toch de beleving van de reggae-tunes. Een vette afsluiting van de middag!

Bongloard, 45 Acidbabies en De Kraaien… 3 keer compleet los!

45 Acidbabies @ Hipfest 2020 @ Saturnus

Bongloard begint gelijk op standje 10+. Gelijk alles voluit en gas erop. Knoertharde rock door een vet rockend trio. Superlekker en strak. Beats en rifs als een malle met een rocky stem erover. 45 Acidbabies, damn wat is dit vet. Punky smooth rock. Hier ook weer de sound en de look helemaal top en BAM! Als neon geluid zou zijn, zou dat de sound zijn van deze band. En dan de Haagse rapformatie met muzikale invloede uit rock, rap en alles daartussen. De Kraaien knallen wat nieuwe songs met oude hits door Saturnus. Helemaal los… Het publiek kon met moeite blijven zitten. Wat een band is dit. Elk optreden is aan met hoofdletters! Ik vind ’t lekkah!

Popagenda Scheveningen en Talenten aan Zee hebben met beperkte middelen weer wat moois neergezet. Een hoop mensen zijn weer met een grote smile naar huis gegaan! Thanks!!! Was weer super!!!